Foto: Srdjan Stevanovic/ STARSPORT

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale pripremnog turnira na Siciliji, pošto su rezultatom 96:94 pobedili Tortonu.

Već u prvoj deonici moglo je da se nasluti da će meč biti neizvestan, a ni italijanska ni srpska ekipa nisu bile raspoložene u napadu – 16:11.

Partizan je održavao prednost u drugom periodu, ali nije uspevao da se odlepi, pa je na poluvremenu bilo tek 44:41.

PROČITAJTE JOŠ:

Tortona je sjajno šutirala za tri poena, izjednačila je na 46:46 početkom treće četvrtine, ali je Partizan odgovorio serijom i došao do 61:49. Imali su crno-beli 10 poena prednosti na ulasku u poslednju deonicu (68:58), ali je onda usledila drama.

Topio je italijanski tim prednost Partizana, mada su crno-beli uspeli da ostanu u prednosti i na dva i po minuta do kraja imali su 82:79. Međutim, Tortona je izjednačila, a onda su postignute još dve trojke.

Frenk Nilikina je pogodio trojku na nešto manje od 30 sekundi do kraja, odnosno nakon što je jedan igrač Tortone promašio zicer.

Posle tajm-auta, Tortona je bila neuspešna u napadu, ali je uhvaćen ofanzivni skok, pa je Kajl Vims iz drugog pokušaja ubacio trojku za 85:85.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli nisu imali dovoljno vremena da organizuju napad, pa se ušlo u produžetke.

U produžetku se takođe vodila velika borba, ekipe su se čak i smenjivale u vođstvu, ali je Brendon Dejvis poenima pod košem doneo pobedu Partizanu.

Tortona je imala dva napada zaredom za trijumf, ali je promašena trojka u poslednjoj sekundi.

Partizan će u finalu igrati protiv Trapanija koji je bio bolji od Rjukju Golden Kingsa sa 78:69.

Finale turnira je na programu od 21 sat u nedelju, dok se meč za treće mesto igra od 18.15.


Partizan: K. Džouns 21, T. Džouns 19, Braun 14, Dejvis 9, Nilikina 7, Lundberg 6, Bonga 6, Pokuševski 5, Koprivica 4, Nakić 4, Marinković 3, Lakić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar