Foto: MZT Aerodrom/Danail Petrovic

Košarkaši Partizana upisali su i drugi trijumf u regionalnoj ligi, pobedom nad MZT Skopljem 92:74 (9:25, 23:23, 20:21, 22:23).

MZT je delovao kao nedorasla ekipa kad god Partizan malo stegne odbranu, pa je skopski tim igrao koliko mu je bilo dozvoljeno i nije mogao da pruži više.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je u oba poluvremena pokazao zašto ima potencijala kao napadačka ekipa, ali će morati još da radi na defanzivi.

Džejms Naneli i Dante Egzum su potvrdili zbog čega će na njima biti veliki deo tereta u situacijama kada momcima poput Kevina Pantera ne ide.

Hladnokrvno su rešavali situacije kada je MZT pokušavao da preti, posebno tokom treće četvrtine i tu su svojim trojkama slomili otpor rivala.

Najefikasniji su kod pobednika bili Džejms Naneli i Dante Egzum sa po 17 poena, Egzum je imao četiri skoka, Naneli tri, a Džejms je imao i četiri asistencije. Jam Madar je ubacio 12 poena, Danilo Anđušić i Matijas Lesor po osam, a Tristan Vukčević sedam. Na drugoj strani je Strahinja Mićović ubacio 18 poena, Majk Kefi 17, Evan Maksvel 13, a Vojdan Stojanovski 11.

Prva dva minuta meča bila su kako bi Željko Obradović samo poželeo. Čvrsta odbrana koja uliva nesigurnost protivniku, kontre i laki poeni.

Foto: MZT Aerodrom/Danail Petrovic

Tako je prvo Madar poentirao iz prodora, a kad je Matijas Lesor ukrao loptu i zakucao, semafor je već pokazivao 6:0.

Papapetru je potom ubacio trojku i već tada se naziralo kako će meć ići. Majk Kefi je ubrzo ubacio prvu trojku MZT-a, ali do kraja prve četvrtine prednost crno-belih je samo rasla.

Atmosfera u dvorani je bila veoma dobra, a jedna od stvari koje su mogle da nerviraju trenera gostiju su bile izgubljene lopte.

Već do isteka prvih deset minuta Partizan ih je imao šest, dok je posebno mogao da bude srećan izdanjem Dantea Egzuma u poslednja dva minuta.

Foto: MZT Aerodrom/Danail Petrovic

Nanizao je nekoliko trojki, koševa uz faul i začas postao najefikasniji u svom timu, a Beograđani su imali 25:9 na kraju deonice.

Druga četvrtina donela je sličnu sliku. MZT je nastavio da se ispucava trojkama, Kefi da rešava većinu napada, a na drugoj strani je došlo do malog zastoja.

Skopski tim je to iskoristio da se približi Partizanu koji je u jednom trenutku otišao na 19 poena prednosti, košem Anđušića uz kontakt za 31:12.

MZT je prišao kontrama na 38:26, kada je proradio Džejms Naneli, ubacio dve trojke i proigravao saigrače za 48:32 na poluvremenu.

Foto: MZT Aerodrom/Danail Petrovic

Strahinja Mićović je drugo poluvreme otvorio trojkom. Kad je to ponovio još jednom za 48:38, Obradović je morao da traži tajm-aut.

Madar i Naneli su pokrenuli Partizan sa četiri poena i kad je odbrana opet dobila kompaktniju formu, crno-beli su zaličili na bolju verziju sebe.

Naneli je ubacio šut za dva, pa onda trojku, Dante Egzum je uz žestok kontakt poentirao za 2+1, a kad je Kevin Panter postigao trojku, Partizan je tri minuta pre kraja treće četvrtine imao 67:46.

U četvrtoj je MZT pokušavao da individualnim rešenjima Ajvija dođe do poena, crno-beli su to ograničavali preuzimanjima.

Skopski tim je pogađao trojke, razigrali su se u tom periodu Anđušić i posebno Tristan Vukčević, pa su crno-beli bez problema sačuvali prednost za trijumf.

Sledeći meč Partizan igra protiv Baskonije u Evroligi za četiri dana, da bi naredni abaligaški izazov bio meč sa Studentskim centrom 16. oktobra.

Standings provided by Sofascore


MZT – Partizan 74:92 (9:25, 23:23, 20:21, 22:23)

Dvorana: SC Jane Sandanski, Skolje; Sudije: Nedović, Hadžić, Savović

MZT Skoplje: Krstevski 3, Maksvel 13, Mićović 18, Kefi 17, Robev 0, Magdevski 1, Ajvi 6, D. Stojanovski 0, V. Stojanovski 11, Igitoglu 5, Pandev 0, Veličkovski 0.

Partizan: Panter 5, Egzum 17, Naneli 17, Anđušić 8, Madar 12, Ledej 2, Vukčević 7, Koprivica 5, Papapetru 5, Jovanović 0, Lesor 8, Trifunović 6.


MZT Skoplje - Partizan 74:92

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar