Uzbudljiv meč i velika pobeda Zvezde.

Košarkaši Crvene zvezde su posle velike drame savladali Budućnost u derbiju drugog kola ABA lige rezultatom 69:65

Crveno-beli su mogli i ranije da prelome meč, ali je očjna igra u napadu u drugom delu dovela do drame, koju je srećom Zvezda uspela da reši u svoju korist na krilima sjajne igre centarske linije.

Najefikasniji je bio Bentil sa 16, po 15 poena su ubacili Petrušev i Mitrović a dobar je bio na debiju i Raduljica koji je imao sedam poena, sve sa bacanja.Dvocifren je bio Džon Holand koji je imao spektakularno zakucavanje i pogodio bitne trojke tokom meča.

PROČITAJTE JOŠ

U redovima gostujuće ekipe je briljirao Drobnjak sa 19 poena, ali je bio jedini dvocifreni u svom timu. Solidni su bili Rejnolds, Popović i Kamenjaš sa po osam, ali je najveću podršku imao od Jagodića-Kuridže koji je imao pet poena, ali jedodao 11 skokova, dve asistencije i pet ukradenih lopti.

Posle tvrđeg početka u prvih nekoliko napada, sjajno je Zvezda preko Bentila ušla u seriju i činilo se da će lako da se odlepi. Amerikanac je ubacio sedam poena i dobro otvorio meč.

Kada je Holand izveo spektakularno zakucavanje, činilo se da je Zvezda na putu da u startu napravi veliku prednost, ali se Budućnost stabilizovala.

Dobro je u tom periodu igrao Drobnjak i uz Trebel-Hejnsa sa nekoliko dobrih poteza brzo smanjio zaostatak Zvezde i vratio svoj tim u igru.

Videli smo veliku borbu do kraja prve deonice, a debitovao je i Miroslav Raduljica. Sjajno je novi centar crveno-belih iskoristio prednost u visini i iznudio dva faula i pogodio četiri bacanja, ali je Drobnjak igrao kao u transu i smanjio na samo jedan poen zaostatka na kraju prve deonice.

Slično se nastavilo i u drugoj gde je Raduljica nastavio da pogađa sa bacanja,a Drobnjak da pogađa čime je doneo i prvu prednost za svoj tim.

Tafa je na ovom meču odlični Petrušev uao u igru i nastavio dominaciju Zvezdinih visokih što je donelo novu solidnu prednost domaćih. Tu mu se i Holan priključio trojkom, ali je domaći tim propustio priliku da se odlepi.

U završnici prvog poluvremena smo videli i incidente zbog čega je meč prekida. Navijači su žestoko vređali sudiju Javora, koji je zaustavio igru i zapretio pražnjenjem hale.

Tada je kapiten Branko Lazić smirio publiku, a motivisani domaći tim otišao na 10 razlike posle pauze.

Mogla je Zvezda i do veće prednosti na poluvremenu, ali su promašaji i poeni Buta i Rejnoldsa nekako održali domaći tim.

Prilikom izlaska iz hale je sudija Pukl ušao u sukob sa jednim navijačem, ali srećom pa je ostalo samo na tome.

Foto: Starsport

U nastavku smo videli potpuno drugačiju utakmicu. Ekipe su podigli nivo odbrana što je više dgovaralo igračiam Budćnosti koji su malo po malo smanjivali razliku.

Mogla je ipak Zvezda u tomperiodu na krilima Petruševa koji je igrao sjajno i ubacio osam poena unizu i da prelomi meč, ali nije bilo nikoga da mu se priključi i to je Podgorički tim kaznio jer je posle do kraja treće deonice prišla na minus četiri.

To je bila najava dramatične poslednje deonice.

Gosti su je otvorili seijom od šest poena i ponovo poveli, ali je Zvezda zaustavila krvarenje i trojkom Holanda ušla sa plus četiri u poslednjih pet minuta. Zvezda je tada na krilima Mitrovića i Bentila stekla i šest poena prednosti činilo se da je rešila meč, ali su greškama dozvolili gostima da u poslednjih 18 sekundi uđu sa minu dva.

Usledio je i faul nad Bentilom koji je pogodio oba bacanja, a Budućnost promašila u poslednjem napadu i tako je Zvezda uspela da dođe do pobede.

Crveno-beli sledeći meč u četvrtak igraju u Evroligi protiv Panatinaikosa u Beogradu, dok Budućnost startuje u Evrokupu protiv Hamburga kući.


Crvena zvezda – Budućnost 69:65 (20:19, 23:16, 12:16, 14:14)

Dvorana: Aleksandar Nikolić; Sudije: Pukl, Javor, Radojković;  Gledalaca: 3.789

Crvena zvezda: Holand 10, Lazarević 2, Adams 2, Mitrović 15, Lazić 2, Martin, Raduljica 7, Ivanović, Ilić, Petrušev 15, Topić, Bentil 16.

Budućnost: Rejnolds 8, Bel-Hejns 5, Šehović, Atić 4, But 4, Lazić 2, Vajt 2, Ilić, Jagodić-Kuridža 5, Drobnjak 19, Popović 8, Kamenjaš 8.

Crvena zvezda - Budućnost 69:65

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar