Foto: ABA liga / KK Mornar

Američki košarkaš Deron Fets Rasel napravio je senzaciju u ABA ligi u samo dve utakmice.

Rasel je naprečac privukao pažnju dvema partijama u kojima je imao 41 i 47 poena. Njegov Mornar je u tim mečevima pobeđivao najpre Igokeu, a onda i Zadar, prvo 91:83, onda i 100:91.

PROČITAJTE JOŠ:

Mihailo Pavićević, trener Mornara koji je još ranijih godina forsirao brzu i šutersku košarku, voli taj tip igrača.

„Publika je uživala u ovakvoj košarkaškoj predstavi, izvinjavam se ovim stručnjacima i novinarima koji vide i znaju više od nas, koji kažu da ovo nije timska igra, da je nedisciplinovana“, rekao je Pavićević.

Zato je stao iza svog 24-godišnjeg beka, koji ne bi naišao na slično razumevanje na drugim mestima.

„Da je kojim slučajem Stef Kari došao prvo u Evropu, ali u bilo koji drugi klub sem Mornar, vratili bi ga kao ludog. Šutnuo bi prvu sa devet metara, a posle druge bi bio na izlaznim vratima kluba. Sad se svi čude kako trener pušta ovom Raselu da divlja. On će divljati dok god mi dobijamo“, dodao je Pavićević.

Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Štaviše, povisio je „ulog“ i veruje da će Rasel moći da dodatno uveća rekord ABA lige od 47 poena.

„Biće tih rekorda još. U prvom poluvremenu se ispromašivao, i to iz otvorenih šuteva, koje obično pogađa. Kada se lomila utakmica, uzeo je sve na sebe i rešio. Dok god to može, tako će biti. Imaće i on utakmice kada neće imati svoje veče, kao sada Vladimir Mihailović. Naša igra se bazira na njima dvojici, tu nema tajne. Bio sam nezadovoljan u prvom poluvremenu, nismo koristili visoke igrače, a imali smo bezbroj situacija da damo loptu centru. Na tome moramo da radimo, ne možemo samo igrom spolja da dobijamo utakmice. Dva ili tri ključna ofanzivna skoka je imao Pecarski, to je maltene rešilo utakmicu“, objasnio je Pavićević.

BONUS VIDEO: Finac koji je igrao u ABA ligi: Niko nije očekivao da će veliki i spori Jokić biti MVP

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar