Foto: ABA liga / KK Mega / Ivica Veselinov

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Mege u meču 23. kola ABA lige sa 98:88 u hali "Ranko Žeravica" u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su u poslednjoj četvrtini ispustili prednost od 11 poena zahvaljujući pogocima i seriji Mege od 15:3, a tim Vlade Jovanovića je poklekao tek posle napete završnice.

Ceo meč je prošao u serijama koje su na kraju umalo došle glave Partizanu, a ekipa Aleksandra Matovića je jedva uspela da izađe na kraj sa Megom.

Tek je na minut pre kraja Ognjen Jaramaz pogodio trojku preko ruke Filipa Petruševa i odmakao je svoj tima na 92:88.

Foto: ABA liga / KK Mega / Ivica Veselinov

Nakon toga je u prodoru poentirao na obruču, Markus Pejdž je ukrao loptu Skučiju Smitu i to je bio kraj nada za Megu. Do kraja je Partizan realizovao još jedan napad u kontri, pa je pobeda ispala ubedljivija nego što je realno bila.

Najefikasniji je u timu Partizana na kraju bio upravo Jaramaz sa 22 poena, Nemanja Dangubić je dodao 20, a po 11 su imali Uroš Trifunović i Vil Mozli, dok su Erik Mika i Rašon Tomas ubacili po deset.

U Megi su Filip Petrušev i Dejšon Skuči Smit bili najbolji sa 21, odnosno 18 poena, dok je Marko Simonović ubacio 14.

Prvo poluvreme nije obećavalo da će biti efikasno kakvim se ispostavilo na kraju jer su obe ekipe ubacile preko 50 poena.

Partizan je gubio lopte u serijama tokom prve četvrtine, u Megi je standardno briljirao Filip Petrušev. U timu crno-belih je iznenadio Nemanja Dangubić, koji je pogodio sve što je bacio ka košu Mege u prvoj deonici.

Na semaforu je bila klackalica do pred kraj prvog perioda kada je Partizan uspeo zahvaljujući Eriku Miki da ode na četiri poena prednosti i povede 20:16.

Poslednja dva minuta tog perioda dala su naznaku onoga što će se dešavati tokom druge četvrtine jer se tada igralo mnogo brže, ali i preciznije.

Markus Pejdž je u tom periodu iskoristio neverovatan kiks igrača Mege i loše izvođenje lopte, pa je posle jedne trojke, samo pet ili deset sekundi kasnije ubacio još jednu, a crno-beli su, pravo niotkuda imali prednost 30:21.

Petrušev je to pred kraj prve četvrtine ublažio, a Partizan se onda „ugasio“. Kraj prve i pola druge četvrtine kao da nije postojao na terenu.

Cerovina i Momirov su u Megi igrali veoma dobro, tim u roze dresovima je pogađao šuteve i serijom 17:0 otišao na 37:30.

Tek tada je Partizan uspeo da se malo konsoliduje poenima Jaramaza, prikljuio se opet i Dangubić, ali je poluvreme završeno 55:53 u korist Mege.

U trećoj četvrtini se razigrao Uroš Trifunović koji je pogodio nekoliko šuteva u nizu, uključujući i jednu trojku kojom je uvećao prednost svog tima.

Prethodno je Jaramaz trojkom preokrenuo na 61:59, a Partizan je vezao osam poena. Ofanzivni skokovi su pravili probleme Megi u tom delu igre.

Trifunović je dao i vrlo bitnu trojku posle nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane. Partizan je tada poveo 74:68, jer se na pogodak Trifunovića nadovezao i Nikola Janković.

Početak četvrte četvrtine obeležio je Vil Mozli. On je ispratio pas Perkinsa za alej-up, a onda je u sledećem napadu imao i malo sreće.

Izgledalo je kao da mu je lopta ispala iz ruku kad ju je bacio visoko, ali je prošla kroz obruč za 79:70. Mozli je svojim šestim poenom u tom periodu doneo +11 Partizanu kad su crno-beli imali 81:70.

Od tog trenutka Simonović i Smit daju po trojku, Mega se vraća u igru i onda poenima Petruševa preokreće na 88:86. Mozli je izjednačio na 88:88, a crno-beli su serijom 12:0, poslednjom u meču rešili pitanje pobednika u poslednja dva minuta.

Partizan sada ima devet pobeda i 13 poraza, dok je Mega na 14 pobeda i devet poraza.

Mega – Partizan 88:98 (23:30, 32:23, 15:22, 18:23)

Hala: Ranko Žeravica, Beograd, bez publike; Sudije: Pukl, Kardum, Špendl

Mega: Mišković, Smit, Petrušev, Tepić, Kljajević, Momirov, Simonović, Cerovina, Matković, Kazalon, Langović. Trener: Vlada Jovanović.

Partizan: Mika, Pejdž, Dangubić, Stefanović, Jaramaz, Veličković, Perkins, Janković, Tomas, Trifunović, Mozli. Trener: Aleksandar Matović.

Četvrta četvrtina:

40′ Dramatična završnica i pobeda Partizana

Crno-beli su tek u poslednjih minut i tri sekunde prelomili rezultat. Jaramaz je dao trojku za 92:88. Potom su on i Dangubić nanizali još šest poena za konačnih 98:88 u korist Partizana.

38′ Partizan i Mega u egalu!

Mega je preokrenula rezultat trojkom Petruševa 88:86, ubrzo je poentirao i Mozli za 88:88.

36′ Trojke Mege, pa odgovor Jaramaza

Smit se pridružio Simonoviću u šutu za tri. I Jaramaz je ubacio važnu trojku za svoj tim u trenutku kad je Mega prišla na četiri poena razlike – 86:79 za Partizan. U međuvremenu je Malkolm Kazalon sjajno blokirao Tomasa.

34′ Prekida Simonović seriju crno-belih

Ubacuje trojku igrač Mege i smanjuje brzo deficit svog tima na osam poena – 81:73.

33′ Novi koš Mozlija, dvocifrena prednost Partizana

Izgubljena lopta Langovića i kontra Perkinsa i Mozlija. Džoš je promašio polaganje, jer kao da se dvoumio da li da pošalje pas Mozliju, ali je Vil prikucao to u obruč – 81:70 za Partizan.

32′ Kakav alej-up za Mozlija!

Sjajno je Perkins prošao kroz sredinu, Mozli je utrčao uz aut-liniju i skočio visoko, pa mu nije bilo teško da reši akciju Partizana zakucavanjem. Iz pika Pejdža i Tomasa, Rašon ostavlja loptu Mozliju, a ovaj i u sledećem napadu uz malo sreće ubacuje loptu u obruč – 79:70 za Partizan.

31′ Pejdžu izlazi lopta iz obruča

Probao je da dodatno odmakne svoj tim, ali se lopta prošetala po obruču. Težak promašaj Miškovića na drugoj strani. Podvukao se ispod table i promašio zicer na drugi obruč.

Treća četvrtina:

30′ Mišković prekida Partizanov niz

Smanjio je Nikola Mišković pogotkom sa pet metara za 75:70 u korist Partizana na kraju treće deonice.

29′ Nova trojka Trifunovića

Kad nije mogao da pogodi Smit, kad to nije uradio ni Perkins, uradio je Trifunović. Perkins je iskreirao za dva, Nikola Janković je bio precizan sa poludistance i crno-beli su se odlepili – 74:68.

28′ Isključenje za Matkovića!

Mnogo tehničkih grešaka za igrače Mege, Matković je posle zakucavanja dobio drugu, nije najjasnije zašto. Bilo je vidno da se zbog toga iznervirao trener Mege Jovanović. Crno-beli nisu ubacili slobodno bacanje.

27′ Matković „spustio roletnu“

Poentirao je Matković, pa je onda izblokirao Tomasa, ali je Rašon iz odbojke ispravio promašaj Jaramaza sa poludistance. Moćno zakucavanje Matkovića u kombinaciji sa Petruševim – 69:68 za Partizan.

25′ Pogoci Smita i Tomasa

Opet se igra ubrzala, prvo Smit ubacuje težak šut u padu, a onda Tomas u ekspresnoj tranziciji rešava napad svog tima za 67:64.

24′ Trifunović pravi razliku

Dao je trojku Uroš posle ofanzivnog skoka, odgovorio mu je Momirov prvim šutem i pogotkom za tri. Mika je u međuvremenu fauliran na ofanzivnom skoku – 65:62 za Partizan.

23′ Trifunović za priključak, Jaramaz za vođstvo

Pod faulom je pogodio Uroš Trifunović i ubacio i dodatno slobodno, a onda je Jaramaz trojkom vratio prednost Partizanu u seriji – 61:59. Kazalon je pogrešio, Mega loše organizuje napade u ovih nekoliko minuta.

Druga četvrtina:

20′ Sjajna završnica poluvremena!

Sjajna rampa Pejdža na Smitu, pa onda koraci igrača Mege. Petrušev je bio dobar sa slobodnih bacanja, Mika iz igre, posle čega je Jaramaz na 49 sekundi pre kraja izjednačio na 51:51. Matkovića je potom Smit pronašao u reketu.

Pronašao je i Pejdž Miku u reketu, a Erik je uz četvrti faul Matkovića poentirao. Nije pogodio dodatno slobodno bacanje, a Mega je iz kontre zakucala – 55:53 na poluvremenu za „ružičaste“.

18′ Dve serije i preokret Partizana

Kakva sekvenca Partizana i serija 8:2, a onda i Mege i njen novi preokret. Crno-beli su poenima Jaramaza sa linije penala i polaganjem Dangubića poveli 44:43, ali je onda Matković počeo da brani sve što je mogao pod obručem.

Mega je zatim serijom Smita, Petruševa i zakucavanjem Kazalona u kontri otišla na 49:44.

15′ Trojka Jaramaza

Simonović nije uspeo da vrati trojku, ali je Cerovina pogodio za dva, a onda i Petrušev. U Partizanu je siguran bio Jaramaz, a zatim i Dangubić za dva – 41:39.

13′ Nastavlja se serija Mege, Partizan gubi lopte i pravi greške

Nesportska za Partizan, pa bacanja Simonovića i trojka Cerovine za seriju Mege od 17 poena! Tek je Pejdž trojkom prekinuo katastrofalan pad svoje ekipe i ubacio prve poene Partizana posle četiri minuta – 37:33 za Megu.

12′ Serija Mege 9:0

Perkins nije pogodio, Cerovina je okrenuo Pejdža kod osnovne linije i bio je precizan uz faul. Partizan za dva minuta nije ubacio ni koš, a Mega je napravila seriju 9:0 i izjednačila – 30:30.

11′ Kad je teško – Simonović

Petrušev je probao da nasloni loptu na tablu i nije uspeo, Simonović je uhvatio skok u napadu i pogodio je flouter. Veličković je probao da uzvrati trojkom i nije uspeo – 30:25.

Prva četvrtina:

10′ Očajna dva minuta Mege, Pejdž blista

Dve trojke je dao Pejdž za pet sekundi, prvu iz akcije, drugu zbog loše izvedene lopte Mege. Na drugoj strani su Petrušev i Smit probali da ublaže razliku, ali crno-beli beže – 30:23 za Partizan.

8′ Tomas fauliran u kontri

Ukrao je loptu Tomas i iznudio prekršaj u kontri, pa je ubacio jedno od dva slobodna bacanja. Smit je zatim bio precizan za dva, a Milenko Tepić za tri – 17:16 za Partizan. Mika u prodoru povećava prednost – 20:16.

6′ Dangubić briljira u šutu

Nekoliko promena vođstva posle poena Petruševa i Smita na jednoj, odnosno Dangubića na drugoj strani. Sve je do sada ubacio Nemanja Dangubić i ima 12 poena. Nije promašio iz igre, a Partizan vodi 16:14.

4′ Simonovićeva mini-serija

Simonović lagano baca horog, Tomas prolazi kroz reket i obojica postižu po dva poena. Momirov igra vrlo agresivnu odbranu na Jaramazu, ali Dangubića u tranziciji ne čuva niko na šutu za tri, pa Nemanja ubacuje svoj sedmi poen i preokreće rezultat  11:10 za Partizan.

3′ Trojka Simonovića

Marko Simonović je ubacio trojku iz kontre, Jaramaz nije iskoristio napad Partizana. Dangubić jeste uspeo da iznudi faul za dva slobodna bacanja – 8:6 za Megu.

2′ Petrušev snažno do kraja

Pogodio je mladi igrač Mege uz faul Jankovića i pogađa dodatno slobodno bacanje – 5:2 za Megu. Dangubić je odgovorio teškom dvojkom iz trka na isteku napada – 5:4.

1′ Lepa rešenja u napadima Mege i Partizana

Kazalon je prošao do obruča, a Jaramaz je skočio sa poludistance i pogodio mekanu dvojku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar