Boban Petrović i Peter Vilfan
Boban Petrović i Peter Vilfan (drugi i treći sleva); Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Boban Petrović, legendarni košarkaš Partizana i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, preminuo je u 65. godini i ostaće upamćen kao jedan od najvećih igrača.

Petrović je nedavno doživeo saobraćajnu nesreću i poslednjih nekoliko dana života proveo je u bolnici, odakle su stigle tužne vesti.

Legendarni krilni centar jedan je od najboljih košarkaša Partizana ikada i 10. najbolji strelac u klupskoj istoriji. U dresu crno-belih igrao je od 1976. do 1985. godine i na 273 utakmice postigao je 3.618 poena.

PROČITAJTE JOŠ

Dva puta je bio državni prvak, ima i trofej Kupa SFRJ, kao i dva dva međunarodna Kupa Radivoja Koraća. Boban Petrović je sa reprezentacijom osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 1981. i bronzu godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu.

Ostaće upamćena i jedna anegdota iz 80-ih godina prošlog veka sa utakmice između ljubljanske Olimpije i Partizana. Njegov kum Peter Vilfan igrao je za slovenački tim i njih dvojica su tokom meča vraćali loptu jedan drugom kao protivnički igrači, što je naišlo na simpatije svih i ostavila je sve aktere meča u čudu.

Ipak, sudije su obojici dale po tehničku, ali je anegdota kumova ostala za sva vremena.

Boban Petrović je u bogatoj karijeri, pored Partizana, igrao još i za francuski Rems, ljubljansku Olimpiju, špansku Manresu, Napredak iz Kruševca i belgijski Haselt.

BONUS VIDEO Emotivni Željko Obradović o kumu Dušanu Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram