photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kako Nova.rs saznaje, za dva dana biće poznato da li Partizan čeka selidba u treću ligu.

Partizan je doneo odluku da ne nastupi u ovogodišnjem izdanju Košarkaške lige Srbije i svojevoljno je odustao od borbe za domaću titulu.

Na osnovu Pravilnika lige preti mu izbacivanje dva ranga niže, u treću ligu, a odluka o kazni bi trebalo da bude doneta u petak, saznaje Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

To je epilog sednice Predsedništva KLS održane ove srede, na kojoj su bili prisutni predstavnici svih klubova izuzev crno-belih.

Kako saznajemo, Disciplinski sudija KLS Dragutin Ilić dobio je jednoglasnu podršku svih prisutnih klubova da sprovede postupak isključivo u skladu sa svim aktima KLS.

Propozicije lige kažu da Partizan čeka selidba u treću ligu ako se budu primenjivale dosledno.

Crno-beli do danas imaju rok da se izjasne po prijavi Disciplinskog sudije, a rok za njegovu odluku je petak.

„Klub koji istupi, odnosno odustane od već započetog takmičenja (posle žrebanja takmičarskih brojeva za sezonu) ili bude isključen iz takmičenja tokom sezone (pre završetka takmičenja) u skladu sa ovim Pravilnikom i propozicijama takmičenja u sledećoj takmičarskoj sezoni može učestvovati u dva stepena nižem takmičenju od onog iz kog je istupio, odnosno isključen“, navodi se u članu 36 Pravilnika o takmičenju.

Između ostalog, na Predsedništvu je ispred Košarkaškog saveza Srbije bio prisutan potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović i potvrđena je dobra saradnja KSS i KLS.

Podsetimo, Partizan se iz domaćeg prvenstva povukao, kako je naveo, zbog huliganizma i incidentata na mečevima u finalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde. Situaciju nezapamćenu u srpskoj košarci niko od crno-belih legendi nije želeo da komentariše. Asovi koji su ostavili trag kao da su se odmakli od kluba koji se toliko hvali tim čuvenim imenima.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar