Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Crno-beli su uradili nešto što nikad nije viđeno u našoj košarci i time, najblaže rečeno, pokazali nepoštovanje prema onima koji iskreno vole klub, brojnim legendama kojima se diče, pa i samoj igri.

Partizan se povukao iz domaćeg prvenstva i neće se boriti za titulu prvaka Srbije. Jedan Partizan je, iz kojih god razloga, sebi to dozvolio. Da ne igra za zvanje šampiona. Objašnjenje se najviše odnosi na huligane i nerede iz finalne serije ABA lige, a isto tako se ističe kako će i dalje igrati samo regionalnu ligu i takmičenja pod okriljem Evrolige.

Dakle, huligani sa mečeva regionalne lige su osnovna prepreka za igranje nacionalnog prvenstva? Neće biti…

PROČITAJTE JOŠ:

Jer, običan čovek koji, na primer, ne navija ni za Partizan, ni za Crvenu zvezdu, a prati košarku godinama iz ljubavi, neće poverovati u to. Nije lepo praviti ga budalom.

Partizan je „pljunuo“ po svim navijačima koji iskreno vole klub, udario po brojnim legendama koje su pisale istoriju kluba, po samom takmičenjima.

Partizan se predao, žargonski rečeno – pobegao s crte. Odustao, digao ruke, šta god da je razlog – bez borbe se povukao. Veliki klub kao što je Partizan to ne bi smeo da uradi.

Mogao bi običan čovek ili navijač večitog rivala da pomisli kako se diže frka, veštačka, da se zamažu oči kako je propala sezona sa legendarnim Željkom Obradovićem, devetostrukim prvakom Evrope na klupi? „Slupano“ je više miliona evra u jednu sezonu, došli su igrači najvećeg evropskog kalibra, skupo plaćeni stranci…

Ili je nešto drugo u pitanju i neko drugi se pitao? Ljudi su sebi dozvolili da šutiraju srpsku košarku kao nekog ranjenika koji bespomoćno leži na zemlji.

Situaciju nezapamćenu u srpskoj košarci neće niko da komentariše. Pozvali smo brojne legende, ikone Partizana, odgovor je bio isti. Asovi koji su ostavili trage u crno-belom dresu kao da su se odmakli od kluba koji se toliko hvali tim čuvenim imenima.

„Nemam komentar. Video sam saopštenje, ne bih o tome“, bile su poruke onih koji su neko i nešto bili i ostaće zauvek u Partizanu.

Partizan može u Barajevo, Obrenovac, Mladenovac…

Da li je moguće da je Partizan sebi dozvolio to što je dozvolio. Istupio je iz KLS i prema propozicijama ga čeka selidba u treću ligu, dva ranga niže, a tamo… Barajevo, Radnički Obrenovac, Mladenovac, Crvena zvezda 2, Zemun, BKK Radnički, ekipe koje će potencijalno biti rivali crno-belima naredne sezone u domaćem prvenstvu. Zaista zvuči nestvarno…

Čeka se konačna odluka KLS, odnosno Disciplinskog sudije takmičenja Dragutina Ilića. Sledi selidba u treću domaću ligu, dva ranga niže prema propozicijama KLS, ako se budu promenjivale dosledno. Rečeno je da neće biti nikakvog aboliranja… I zašto bi?

Kako je moguće da je Partizan sebi ovo dozvolio? Evropski šampion, klub čije su vitrine pune pehara, sa armijom navijača koji su pokazivali vernost uvek i svuda. I šta dalje – da se iz treće lige korak po korak borbi za povratak u najviši rang pa da opet ne igra to isto takmičenje?

Bez priče o borbi protiv huliganizma (iz drugog takmičenja), odluka nema ama baš nikakvog smisla i uvreda je za sve koji vole Partizan, jer ne mogu da veruju kako se njihov klub predao bez borbe za titulu prvaka Srbije.

BONUS VIDEO Miroslav Berić o planskom uništavanju Partizana i zašto je otišao iz kluba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram