Željko Obradović Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Šta kaže Pravilnik Košarkaške lige Srbije?

Partizan je i zvanično odustao od igranja u Košarkašoj ligi Srbije i završio je sezonu 2021/2022. bez trofeja.

U Partizanu su razmišljali šta da urade, što je rekao i trener Željko Obradović da će učiniti posle finala sa Crvenom zvezdom, i epilog je da nisu predali spisak igrača za učešće u KLS do određenog roka, što je bilo danas u podne.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovakvu odluku, klub je doneo nakon svih dešavanja tokom finalne serije plej-ofa ABA lige. Ovim činom želi da pošalje poruku kako više ne želi da bude deo huliganskih pirova neodgovornih pojedinaca koji navijaju bilo za Partizan ili Crvenu zvezdu. Osnovano sumnjamo da bi eventualno novo finale između Partizana i Crvene zvezde bilo još jedan poligon za iživljavanje huligana i slanje još jedne grozne poruke u svet“, naveli su, između ostalog, crno-beli na klupskom sajtu.

Kakva je sad sudbina Partizana u domaćem prvenstvu?

Propozicije kažu da klub čeka selidba u dva ranga niže, odnosno u treću ligu, usled istupanja iz takmičenja.

U članu 36 Pravilnika o takmičenju piše:

„Klub koji istupi, odnosno odustane od već započetog takmičenja (posle žrebanja takmičarskih brojeva za sezonu) ili bude isključen iz takmičenja tokom sezone (pre završetka takmičenja) u skladu sa ovim Pravilnikom i propozicijama takmičenja u sledećoj takmičarskoj sezoni može učestvovati u dva stepena nižem takmičenju od onog iz kog je istupio, odnosno isključen“.

Takođe, Statut kaže da klub mora finansijski da nadoknadi sve troškove kao da je igrao do kraja sezone.

Partizan je na uvodnom sastanku prošle jeseni prihvatio propozicije takmičenja i dobio broj na žrebu za plej-of, pa tako sledeće sezone neće moći da se takmiči u Superligi, zbog čega se očekuje da KLS pokrene disciplinski postupak protiv crno-belih posle nezapamćenog poteza.

BONUS VIDEO Ðurović: Kad igraju Partizan i Zvezda to nije utakmica nego rat

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare