Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Zašto je Vučić sada odlučio da se bavi astronomskim dugovima Zvezde i Partizana?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom otvaranja deonice puta na obilaznici oko Beograda ni manje ni više osetio potrebu da se bavi dugovanjima Crvene zvezde i Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Nadovezao se se predsednik na nedavno izlaganje ministra finasija Siniše Malog i rešio da pokaže koliko je „ljut“ što se pare rasipaju, a porez ne plaća i zbog toga trpe vrtići i škole koje su mogli da budu izgrađeni.

Samo, postavlja se pitanje šta je predsednika u okolini Ostružnice nagnalo da se bavi ovom temom tako iznenada kada i vrapci na grani znaju da je problem sistemski i postoji godinama.

Košarkaški klub Partizan na ime poreza duguje 640 miliona dinara, dok su cifre koje duguju Zvezda i Partizan u fudbalu još veće – crveno-beli na ime poreza duguju 560 miliona dinara, a Partizan čak 1,3 milijarde kako je objavio Siniša Mali.

To nisu cifre koje su iznenada nastale pre nekoliko dana već dugovanja koja su kako nam je objašnjeno akumulirana godinama.

Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC; promo logo

Za sve to vreme je država davala i šakom i kapom ulažući velike svote novca ignorišući činjenicu da se porez ne plaća.U prevodu – država je dozvoljavala klubovima da prave dugove, i pri tom ih debelo finansirala ne praveći pitanje, a sada je odjednom odlučila da joj tako nešto smeta.

Sve dolazi nakon finalne serije plej-ofa ABA lige koja je obilovala incidentima i neredima, a kulminirala odlukom Partizana da ne igra domaću ligu, pa se odjednom osetila potreba da se obznane dugovi.

„Ono što je važno je plaćanje poreza, izašli smo sa ciframa, to da li neko priznaje kamate ili ne, kamate postoje svuda u svetu i moja poruka je da će porez morati da plate svi, to je naša ključna poruka. I najmanje duguje KK Crvena zvezda, ali svi će morati da plate. Veliki su dugovi FK Crvena zvezda i FK Partizan, verujem da će moći u skladu sa UPPR i reprogramom da plaćaju svoje obaveze, u protivnom uslediće blokada i stečaj. Da li ćemo im pomoći, pomoći ćemo im.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Onda je predsednik pomenuo i jedan zanimljiv detalj.

„Morate da imate na umu da je to ukupno 91 odsto navijačke populacije u Srbiji, 56 – 35 prema poslednjem istraživanju, oni predstavljaju našu zemlju, kada nose NIS ili MTS na našim dresovima, oni promovišu naše kompanije, o stranim neću da pričam. Velike su obaveze, šta god možemo da pomognemo, pomoći ćemo, ali oni svoje obaveze moraju da ispune. Verujemo da će imati velika primanja zbog Evrope, ali da ispunjavaju svoje obaveze u skladu sa reprogramom“, naglasio je Vučić.

Čini se da upravo u ogromnoj brojnosti navijača leži odgovor. Ogromno biračko telo koje se na ovaj ili onaj način mora držati zadovoljnim.

Dešavanja sa finalne serije u košarci bili su idealan momenat da se skupe jefitini poeni, jer odluka da se baš u ovom trenutku posle svih ignorisanja reaguje na dugove nije ništa više osim političke propagande.

BONUS VIDEO Ðurović: Kad igraju Partizan i Zvezda to nije utakmica nego rat

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar