Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Košarkaši Partizana dočekuju Huventud od 20.30 u Hali sportova "Ranko Žeravica", u odloženoj utakmici 6. kola Evrokupa.

Crno-beli su zaigrali znatno bolje pod komandom novog trenera Saša Filipovskog, sa kojim iz tri utakmice imaju sve tri pobede.

PROČITAJTE JOŠ

Trijumfalnu seriju pokušaće da nastave protiv španskog tima, za koji Partizan vežu posebne uspomene. Upravo je tim iz Badalone srušen čuvenom trojkom Aleksandra Đorđevića u epskom finalu 1992. u Istanbulu kada su crno-beli osvojili evropsku titulu.

Sada su uloge nešto drugačije… Duel Evrokupa sa španskim predstavnikom prvobitno je odložen zbog koronavirusa, a nesvakidašnje okolnosti bile su donele i nedoumicu da li će Filipovski imati pravo da sedi na klupi.

Meč je prvobitno trebalo da se odigra pre njegovog dolaska u klub, ali će slovenački stručnjak moći da predvodi crno-bele protiv lidera A grupe koji ima učinak 5-1. Partizan je na po tri pobede i poraza.

„Najvažnije je da se maksimalno koncentrišemo na našu energiju i da je povratimo. Znamo da ne možemo mnogo da uradimo na treningu, ali važno je izvođenje našeg sistema odbrane i napada, a najvažniji će biti regeneracija i koncentracija“, rekao je Filipovski za klupski sajt.

Utakmica sa Huventudom stiže za Partizan samo 46 sati nakon meča sa Uniksom, koju su dobili u Beogradu (89:86).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar