Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Košarkaši Partizana izgubili su od Burža u meču desetog kola Evrokupa na gostovanju sa 73:71 ,posle veoma dramatične završnice meča.

Crno-beli su utakmicu izgubili u poslednjoj sekundi, kada je Tomas Skrab iz ofanzivnog skoka i odbojke pogodio za pobedu svog tima.

Na taj način je otežao posao Beograđanima u nastavku takmičenja, jer će Partizanu doći teža grupa za Top 16.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, ono što više brine jeste bezidejnost igrača Saša Filipovskog, koji su u posebno napadu bili veoma neubedljivi, toliko da ih ni sva energija Rašona Tomasa nije mogla osvežiti.

Sve se uglavnom svodilo na pojedinačna rešenja, što je Burž znao da kazni, iako je tokom većeg dela meča (na kraju 24:24) imao manje skokova od crno-belih, gde su statistički odlučivale nijanse.

Najefikasniji je u timu domaćih bio Danilo Anđušić koji je ubacio 16 poena, Pjer Pelos je dodao 12, a junak meča za Burž Tomas Skrab je bio strelac 11 poena. U Partizanu je prednjačio Tomas sa 15 poena, dok je jedini dvocifreni još bio Kodi Miler-Mekintajer sa 11.

Prva četvrtina i uopšte celo poluvreme prošlo je u oscilacijama crno-belih koji su igrali vođeni individualnim, pre nego timskim kvalitetima. Smenjivale su se napadačke uloge Rašona Tomasa, Ognjena Jaramaza, Nemanje Dangubića i Markusa Pejdža.

Sporadično je znao da bljesne i Rade Zagorac, ali je bilo vidno da Partizan nema sigurnost čim Burž stegne odbranu.

Nikola Janković je dobro skakao u napadu, što je olakšavalo posao njegovom timu koji je posle odličnog starta i pet poena agresivnog Tomasa imao uvodnih 5:4.

U Buržu je motivisan bio nekadašnji centar Crvene zvezde Alen Omić, pa je on rešio nekoliko napada pod obručem do kraja tvrde prve deonice.

Tek u finišu se kao „džoker“ priključio i Erik Mika koji je nekoliko vezanih poena ubacio za 26:21 u korist crno-belih posle deset minuta.

Drugih deset minuta je proteklo u igri crno-belih od sjaja do očaja. Trojkom ju je otvorio Markus Pejdž, nadovezao se Jaramaz slobodnim bacanjima i posle samo minut drugog perioda, Partizan je imao 31:21 i prvu dvocifrenu prednost.

Pjer Pelos i Maksim Kurbi su za 21 sekundu ubacili dve trojke i Partizan je olako ispustio prednost.

Burž je do poluvremena uspeo da se potpuno primakne, iako je na dva i po minuta pre kraja imao osam poena prednosti 41:33.

Jedan ofanzivni skok Kadima Alena, a onda i ukradena lopta Tomasa Skraba poremetile su sve zbog laka četiri poena Burža koji je na poluvreme otišao sa poenom zaostatka 41:40.

Partizan je u tom periodu imao čak osam izgubljenih lopti. U trećoj četvrtini je Partizan uspevao da održi minimalnu prednost nad Buržom, ali je tek četvrta deonica donela nova uzbuđenja.

U njoj su domaći igrači malo ispustili iz ruku Kodija Miler-Mekintajera koji je počeo da igra bolje i poentirao je za +5 – 61:56. Međutim, tada kreće „potop“ gostiju koji su dopustili protivniku da napravi seriju od osam poena i donekle uspostavi kontrolu.

S obzirom na mali broj poena, Buržu je plus od tri poena na 64:61 značio. Tek tada su Tomas i Janković u novom lošem napadu „izmislili“ poene za održavanje priključka Partizana.

Nastavak svakako nije obećavao, Pelos je dao trojku za 67:63 posle čega je Anđušić promašio otvorenu trojku kojom je mogao da dotuče svoj nekadašnji klub.

To nije učinio on i umalo se osvetilo Buržu. Tomas i Miler-Mekintajer su dali dve trojke uzastopno za 71:69 i Partizan je, pravo niotkuda na dva minuta pre kraja bio pred pobedom.

Nažalost po srpski tim, Anđušić je pogodio za dva, a posle njegovog promašaja, ofanzivni skok je u poslednjoj sekundi uhvatio Tomas Skrab i rešio meč. Partizan je grupu završio na četvrtom, a Burž na drugom mestu.

Burž – Partizan 73:71 (21:26, 19:15, 16:18, 17:12)

Hala: Ekinoks. Bez publike. Sudije: Are Haliko, Saulijus Racis, Denis Hadžić.

Burž: Kadim, Rej, Benitez, Kourbi, Rajt, Ašćerić, Pelos, Sajmon, Pikok, Deri-Sanj, Skrab, Tomas, Omić, Vučević, Daval-Brake, Anđušić. Trener: Savo Vučević.

Partizan: Miler-Mekintajer, Mika, Zagorac, Pejdž, Dangubić, Gordić, Janković, Jaramaz, Angola, Veličković, Janković, Tomas, Trifunović, Mozli. Trener: Sašo Filipovski.

KRAJ

40′ Šokantan pogodak Skraba, poraz Partizana!

Tomas Skrab je pogodio posle promašaja Danila Anđušića i u poslednjoj sekundi je pogodio za pobedu svog tima 73:71. Prethodno je i Anđušić pogodio za izjednačenje, a crno-beli nisu iskoristili svoj pokušaj da reše meč.

Trojke Miler-Mekintajera i Tomasa! Veoma važni pogoci za neizvesnu završnicu.

37′ Partizan je izbegao „metak“

Nanizao je Burž osam poena i poveo najvećom razlikom do sada 64:61. Partizan je u bonusu, ali Rašon Tomas spasava pod košem rivala praktično izgubljenu loptu za poene Jankovića 64:63 za Burž. Anđušić je posle trojke Pelosa promašio otvorenu trojku u tranziciji, ostaje 67:63 za Burž.

35′ Anđušić veoma raspoložen, Burž opet vodi

Dobro grade Pejdža igrači Burža, on gubi loptu, a Anđušić pravi seriju od četiri poena. Time je potpuno približio svoj tim, a zatim asistencijom u kontri za Skraba donosi Buržu i vođstvo 62:61. Loptu je izgubio i Nikola Janković u ovom periodu, ali ga je Tomas „ispravio“ blokadom u odbrani svog koša.

Anđušić na meču protiv Partizana; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

33′ Partizan pojačao odbranu

Koš Miler-Mekintajera sa boka. Pejdž krade loptu i Kodi vuče loptu u kontri, pre nego što je fauliran. Partizan je dva minuta bio bez poena do koša beka crno-belih – 61:56 za Partizan.

32′ Čemu forsiranje Kodi?

Miler-Mekintajer je  krenuo na obruč u poslednjim sekundama napada koji je olako i bez prave ideje propao jer je Kodi izblokiran. Filipovski je tražio tajm-aut iz kog crno-beli nisu ništa dobili.

31′ Konfuzan napad Partizana

Crno-beli loše počinju četvrtinu. Imali su nekoliko pokušaja da postignu koš, ali to nisu uspeli. Srećom po njih, „ciglu“ bacaju i igrači Burža sa trojke.

Treća četvrtina

30′ Tomas i Miler-Mekintajer vuku Partizan

Fauliran Miler-Mekintajer, koji posle pogotka Pejdža sa poludistance vraća prednost crno-belima 52:49. Anđušić je posle faula smanjio zaostatak na minus jedan, ali je i Mozli pogodio u sledećem napadu za Partizan – 54:51 vode crno-beli. Miler-Mekintajer je ispratio ukradenu loptu i pas Tomasa u kontri za 56:51. Četvrtinu Uroš Trifunović završava trojkom, ali pogađa trojku i Ašćerić – 59:56 za Partizan.

28′ Burž vodi!

Gordić je promašio s poludistance, kaznio je to Alen Omić pod košem. Pogodio je za 49:48 i vođstvo Burža. Na drugoj strani sreća nije pogledala Pejdža na šutu za tri poena. Još manje je pogledala Zagorca koji je posle ofanzivnog skoka promašio flouter sa tri metra.

26′ Anđušić precizan s penala, šta uradi Mika?!

FOTO: SRDJAN STEVANOVIC/STARSPORT

Nekadašnji igrač Partizana je fauliran i pogodio je oba puta. Na drugoj strani je Mika krenuo na flouter i bacio je loptu iza table jer se previše zabio uz osnovnu liniju.

25′ Pravovremeno utrčavanje Zagorca!

Dobra kombinacija Jaramaza i Mike, Ognjen je bio tvrdo zatvoren, dodao je Eriku, a ovaj je video Zagorca na utrčavanju za pogodak pod košem. Prethodno je za Burž poentirao Zakari Pikok – 48:45 za crno-bele.

23′ Motivisani Omić

Gordić je probao da isforsira prodor u reket gde je izblokiran. Ofanzivni skok je uhvatio Mozli koji nije stigao da izbaci loptu na vreme. Na drugoj strani je Omić pogodio horog. Uhvatio je i ofanzivni skok, ali je potom napravio faul u napadu nad Mikom, 46:42 za crno-bele.

21′ Trojka Mike!

Posle blokade Vila Mozlija, Erik Mika pogađa spolja i daje Partizanu malo prostora za „disanje“.

Druga četvrtina

Foto: Miroslav Todorović/Starsport

20′ Burž potpuno prišao Partizanu odbranom i skokom u napadu

Slobodno bacanje Kadima i onda ofanzivni skok i poeni istog igrača. Skrab krade loptu u slabom napadu Partizana i u kontri polaže na obruč, što je bio peti poen Burža za minut (41:38 za Partizan). Posle er bola Tomasa, Kadim ide do koša i rešava napad na obruču za samo poen zaostatka 41:40.

18′ Održava Partizan prednost

Atraktivno zakucavanje Tomasa, koji potom odbija loptu do Zagorca. Energična igra Rašona koji je već dvocifren u poenterskoj koloni. Pjer Pelos je pogodio za Burž koji zaostaje 41:33.

16′ Dobra odbrana Burža

Igrači Sava Vučevića odigrali su agresivnu odbranu i zaustavili napad crno-belih. Partizan je poentirao prethodno preko Pejdža i vratio +8 za svoj tim.

Foto: Miroslav Todorovic/Starsport

15′ Opet Tomas pogađa kad treba!

Trojka Rašona Tomasa (37:31) baš u trenutku kada je Burž sa dva slobodna bacanja prišao na samo tri poena zaostatka i kaznio mali pad u igri crno-belih. Taj pad je donekle tajm-autom presekao trener Filipovski.

14′ Crno-beli greše…

Gordić i Pejdž nisu bili skocentrisani u dva napada u kojima Partizan nije uradio ništa, a gubio je loptu. Jaramaz doduše igra sa mnogo samopouzdanja pa daje trojku. Kurbi odgovara šutem za dva i 34:29 u korist srpskog kluba.

12′ Partizan na +10, pa ekspresna serija Burža!

Fauliran je Ognjen Jaramaz i sa linije za slobodna bacanja je pogodio dva poena za prvu dvocifrenu prednost crno-belih, 31:21. Međutim, prednost nije trajala. Gordić je dodavanjem u reket izgubio loptu, a Burž je trojkama Pjera Pelosa i Maksima Kurbija prišao na četiri razlike.

11′ Trojka Pejdža!

Dobar start crno-belih i prva osetna prednost, lepo se oslobodio Pejdž na boku i odatle odapeo trojku za +8, Partizan vodi 29:21.

Prva četvrtina

10′ Mika odličan u završnici, Partizan vodi +5 posle prvih deset minuta!

Mika pogađa dvojku, Anđušić nije bio precizan spolja, što je Erik kaznio novim poenima. Bolja završnica četvrtine Partizana, Janković je imao četiri ofanzivna skoka i crno-beli vode 26:21.

8′ Odlične role Dangubića i Anđušića

Poen za poen se igra tokom čitavih osam minuta, nijedna ekipa ne može da se odlepi. Dangubić je pogodio za dva i tri, Partizan je imao 18:15, odgovorio je Danilo Anđušić trojkom i dvojkom za 20:20.

6′ Zagorac se razigrao, prati ga Omić!

Krilo Partizana priključio se Rašonu Tomasu u napadu crno-belih. Mešutim, odlično igra i Alen Omić koji pod košem pogađa za 13:13.

4′ Zagorac čuva egal

Burž je dao prvu trojku na meču, strelac je bio Tomas Skrab. Prethodno je Anđušić asistirao Omiću, pa je Burž poveo 9:7. Zagorac je to vratio prodorom u egal 9:9.

3′ „Klackalica“ na semaforu u prva tri minuta

Novi prodor do koša, opet Tomas i opet faul nad njime. Ovog puta pogađa oba puta, Janković takođe precizan u sledećem napadu za 7:6 u korist crno-belih.

2′ Tomas vrlo agresivan na startu

Krilni igrač Partizana je posle promašaja Omića krenuo u tranziciju i dobio faul. Nije pogodio prvo, jeste drugo bacanje, pa je Burž posle dva minuta poveo prvi put na meču pogotkom Alena.

1′ Dobar fejdavej Tomasa!

Lepo se podigao Rašon Tomas na šut i pogodio sa strane sa poludistance, ali je Pikok na drugoj strani još bolje pogodio iz prodora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar