Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Luka Mitrović zaradio je povredu oka u duelu sa Kevinom Panterom u večitom debriju i zbog toga će propustiti mečeve Crvene zvezde u duplom kolu Evrolige.

Regionalni šampion gostuje Baskoniji (utorak, 20.30) i Realu (četvrtak, 20.45), a trener Dejan Radonjić na oba duela u Španiji neće moći da računa na Mitrovića.

Junaku crveno-belih u pobedi nad Partizanom (71:56) stradala je rožnjača posle duela sa Panterom, čiji su prsti završili u oku krilnog centra Zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

Mitrović zbog ogrebane rožnjače nije otputovao u Španiju i moraće da pauzira nekoliko dana, što je potvrdio i Radonjić.

„Dobio je eroziju rožnjače tokom meča posle udarca prstom. Pokušaćemo to da nadomestimo koliko je to moguće i da se trudimo da, dajući maksimum, uradimo koliko možemo i vidimo šta to može da proizvede na kraju“, poručio je Radonjić.

To je veliki hendikep za Zvezdu, jer je Mitrović bio MVP derbija sa 16 poena i 7 skokova, a ove sezone u Evroligi prosečno beleži 8,2 poena, 5,4 skokova i 1,9 asistenciju po meču za 20 minuta na terenu.

Trener Zvezde osvrnuo se i na mečeve sa Baskonijom i Realom.

„Trudićemo se da budemo dobri u tim duelima. Baskonija je promenila trenera, kratko vreme koje imamo koristimo da se upoznamo sa onim što je potrebno za taj meč, posle idemo u Madrid. Mi ćemo pokušati da napravimo najbolju moguću pripremu i pružimo koliko je moguće u tom duelu“.

BONUS VIDEO Panter krenuo u Zvezdin tunel, navijači gađali igrače Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare