Foto: Tanjug/AP Photo/Joe Mahoney

Denver Nagetsi i Los Anđeles Lejkersi "ukrstiće koplja" u Stejpls centru, ali će domaći tim biti žestoko oslabljen za ovaj duel.

PROČITAJTE JOŠ...

Pobeda bi Denveru donela garantovanu poziciju u plej-ofu (ili poraz Portland Trejlblejzersa od Atlanta Houksa), ali je meč podjednako važan i za Lejkerse.

Aktuelni šampioni se nalaze u veoma lošoj formi, na poslednjih sedam mečeva samo jednom su slavili, poslednji put su dve pobede vezali još krajem marta, nalaze se u poziciji da im je trijumf neophodan kako bi ostali u trci za šesto mesto, ali poslednje vesti govore da ih protiv Denvera očekuje gotovo nemoguća misija.

Nagetsi se nalaze u nizu od tri pobede, igraju za „overu“ mesta u doigravanju, razlog za dodatan motiv je i borba Nikole Jokića za nagradu najboljeg igrača MVP lige.

Na sve to, „jezerdžije“ ulaze bez dvojice veoma važnih igrača. Naime, van sastava će biti plejmejker Denis Šroder, koji je ušao u zdravstveni protokol, ali ni, što je još važnije, sveže oporavljeni Lebron Džejms.

Prva zvezda Lejkersa će utakmicu propustiti zbog problema sa zglobom, prema informacijama do kojih je došao novinar portala „Athletic“ Šems Čaranija.

Džejmsov status je neizvestan i za duel protiv gradskih rivala, Klipersa, dok će Šroder van tima biti najmanje 10 dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram