Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović je rekao da klub podržava napore Evrolige da se aktuelna sezona okonča na terenu.

Kako je naveo, klub je uputio pismo organizatorima Evrokupa u vezi sa nastavkom sezone u tom takmičenju, a povodom navoda o mestima za narednu takmičarsku sezonu u Evroligi i Evrokupu, prvi čovek beogradskog kluba je rekao da će se o takvim odlukama razgovarati u narednom periodu.

PROČITAJTE JOŠ

Mijailović je potvrdio da Partizan želi da bude domaćin eventualnog završnog takmičenja Evrokupa, ukoliko to bude određeno kao način za završetak takmičenja.

„Uputili smo pismo Evroligi tokom današnjeg dana, želimo da budemo domaćin završnog takmičenja ako do njega bude došlo“, naveo je Mijailović.

Prema njegovim rečima, Partizan je svojim igrama stekao prednost domaćeg terena do kraja regularnog dela prvenstva i najpoštenije bi bilo da on bude domaćin završnog turnira.

Naravno, ukoliko se organizatori takmičenja odluče da to bude forma za finiš sezone.

Podsetimo, Partizan je reagovao pošto je Virtus iz Bolonje uputio zahtev Evroligi da bude domaćin završnog takmičenja i to u septembru, sa novim ekipama.

Obraćanje prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua je stavilo ad akta takav predlog Virtusa.

„Bilo kakav sistem da bude na snazi, aktuelni ili alternativni, sezone bi trebalo da bude gotova do kraja jula, ne posle. Što se tiče pojačanja, neće klubovi moći da uzimaju nove igrače“, rekao je Bertomeu.

Mijailović je za Nova.rs ocenio da su dosadašnji predlozi o načinima za završetak sezone oslikavali samo lične interese pojedinih klubova, koji time pokazuju nameru da opravdaju novac uložen tokom aktuelne sezone.

Prema njegovim rečima, neophodno je naći adekvatno rešenje koje će biti prihvatljivo za sve.

Što se tiče igračkog kadra, Mijailović navodi da su svi strani igrači, osim Rašona Tomasa, vraćeni u svoje države, a prokomentarisao je i navodnu oproštajnu poruku Džejmsa Mekadua.

„On je igrač Partizana i da ima važeći ugovor“, zaključio je predsednik KK Partizan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar