Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

U NBA ligi ništa novo - Nikola Jokić odigrao je još jedan dominantan meč, u kom je doneo trijumf Denveru protiv Oklahome sa 119:101.

PROČITAJTE JOŠ

Denver timski i dalje igra promenljivo, od starta sezone nije vezao više od dve pobede, a sada je posle poraza od Jute došao do ubedljivog trijumfa protiv Tandera.

Što se Jokića na individualnom planu tiče, konstantan je i to je potvrdio još jednom efikasnom partijom, ubacio je 27 poena uz 12 skokova i šest asistencija, a čak nije ni imao mnogo veću minutažu, proveo je 28 i po minuta na terenu.

Parirao mu je Dort sa 20 poena, a Moris je bio drugi strelac Denvera sa 15 poena. Nagitsi su meč počeli u laganijem ritmu, smenjivali su se timovi u prednosti u prvih 12 minuta, nastavak je doneo gaženje do +29, što je bio i rezultat pri 113:84.

Tako je Denver sebi mogao da dozvoli i luksuz da se opusti i razliku za goste učini podnošljivijom.

Akter utakmice bio je i naš Aleksej Pokuševski, koji je za 24 minuta imao četiri skoka i dve asistencije, bez pogodaka iz igre, šutirao je 0-7. Uz to, 19-godišnjak iz Novog Sada je imao skok, blokadu i tri izgubljene lopte.

Posle ove partije,  Nikola Jokić i Domantas Sabonis iz Indijane su ostali kao jedini NBA igrači koji imaju dabl-dabl u svakom meču nove sezone – Somborac je odigrao 14 mečeva, Litvanac 13.

U noći između utorka i srede, odigrana je još samo jedna utakmica u NBA, u kojoj je Juta pobedila Pelikane sa 118:102, iako je dominirao Vilijamson sa 32 poena.

Ipak, Juta je imala veću širinu u igračkom kadru, to su pokazali Mičel sa 28 i Klarkson sa 18 poena, Gober je vladao skokom sa 18 uhvaćenih lopti uz 13 poena.

Tako je Juta vezala čak šestu pobedu, uz prethodni trijumf nad Denverom.

Sa druge strane, Pelikani u poslednjih sedam mečeva imaju samo jedan trijumf, nad Kingsima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar