Foto: EPA-EFE/STEVE DIPAOLA SHUTTERSTOCK OUT

Operacija "Šampionski prsten" je u Denveru zvanično otpočela u noći između ponedeljka i utorka. Duel sa Los Anđeles Klipersima bio je samo početak duge sezone (zapravo je u pitanju predsezona) za koju je tim iz Kolorada odlučio da umnogome promeni taktiku.

PROČITAJTE JOŠ

I to se vidi i u razgovoru sa igračima pre početka sezone, ali i u promenjenom razmišljanju Nikole Jokića. Srbin za razliku od prethodne sezone želi da što spremniji dočeka plej-ofa, pa neće juriti da odigra svaki susret, već će bolje rasporediti snagu.

To bi moglo da da šansu Nagetsima da odu znatno dalje u plej-ofu, ali i da još jednom napadnu prsten. Srbin je u međuvremenu postao otac, a izjava Majkla Melouna dovoljno govori da je svlačionica Denvera velika porodica.

„Bilo je zabavno, došao je Jokić i rekao, ‘treneru, ovo je uvrnuto, osećam se veoma umorno, a nisam ništa radio, sve je uradila Natalija. Rekao sam mu, ‘slušaj, ti si bio tu da je podržiš i voliš, to je veoma emotivno’. Sećam se kada je moja prva ćerka došla na svet, bilo je to najneverovatnije iskustvo mog života, suze radosnice su deo toga. Znam tačno kako se oseća, čestitke Nikoli, Nataliji i ostatku klana Jokić“, rekao je Meloun.

Da je sve podređeno osvajanju trofeja svedoči i izjava Tima Konelija, predsednika košarkaških operacija, koja istovremeno pokazuje koliko je jak uticaj Jokića u Koloradu.

„Moja želja da osvojim šampionski prsten je kao moja želja da pojedem ćevape u Beogradu u tri sata izjutra“, rekao je Koneli.

Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Ovog puta je tim sastavljen znatno drugačije, pa će od sezone 2022/2023 Denver biti jedan od četiri tima koji ima tri maksimalna ugovorna. Sve ovo govori da su u Denveru spremni da povlače „all in“ poteze. Džamal Marej se vratio na teren nakon neugodne povrede zbog koje je propustio veći deo sezone, a Majkl Porter Junior je najveći rizik tima iz Kolorada.

Veruju u mladog krilnog košarkaša, pa su mu ponudili 207 miliona evra. Ovo je rizičan potez pre svega jer je Porter sklon povredama, a niko do kraja ne može da predvidi da li je realno da postane superstar i standardni član prve ili druge petorke lige.

Klub je odlučio da zadrži sve igrače koji su pravili razliku, te da potpiše nekoliko igrača koji su bili slobodni agenti.

Još jednom će biti ključna uloga Montea Morisa koji bi trebalo da organizuje igru u trenutku kada Jokić treba da se odmori.
Ipak, nije tajna da Jokić ima odličan odnos sa Fakundom Kampacom, a Argentinac bi nakon godinu dana prilagođavanja sada mogao da zaigra na vrhunskom nivou. Ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Moris postane druga opcija.

Možda će i najveći problem biti ko će odmeniti Nikolu Jokića, primarno je taj zadatak namenjen Džefu Grinu novom pojačanju, a potpisan je i Tarik Blek, kog su nekada tražili i „večiti rivali“. Ipak, niko od njih nema „poene u rukama“, pa bi morali da igraju fanatično dobru odbranu i Zek Nnadži, Bol Bol i Petr Korneli.

Ipak, startna petorka Moris, Marej, Porter Junior, Gordon i Jokić deluje zaista impresivno, a jedan ili dva veteranska dodatka mogli bi da znače legitimnu šansu za osvajanje šampionata.

BONUS VIDEO: Milan Gurović o anegdoti sa Pešićem i Petrovićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar