Foto: Promo

Uskoro kreće sa radom aplikacija SportUp, koja povezuje profesionalne i rekreativne sportiste

Ima dana kada nam se nikako ne trenira i stalno nalazimo izgovore, od kojih je najčešći „nemam s kim da idem“. Sada ni to više neće biti problem, jer uskoro kreće sa radom SportUp!

To je aplikacija koja povezuje sportiste sa potencijalnim sportskim partnerima na lokalnom nivou, pružajući pregled dostupnosti igrača i sportskih terena u realnom vremenu. Cilj je da se na jednom mestu povežu profesionalni i rekreativni sportisti, sportski centri i ostali subjekti iz oblasti sporta. Dok koriste aplikaciju, sportistima će biti potrebno manje vremena da pronađu adekvatne partnere i dobijaće predloge na osnovu unete lokacije.

Ideja za ovaj startap je nastala u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu u julu 2021. godine.

„Nas petoro učestvovali smo na ParkUp-u, projektu NTP-a. U okviru tog preduzetničkog bootcampa, studenti su u grupama razvijali svoje ideje, a mi smo kao tim zajedničkim radom došli do inovativnog rešenja u oblasti Sport tech aplikacija. Naš glavni motiv od samog početka jeste želja za stvaranjem novog proizvoda koji bi doprineo kvalitetnijem i zdraviljem životu ljudi, kao i širenju ponude sportskih aktivnosti. Od tada do danas okupljeni smo oko vizije da napravimo vodeću aplikaciju za spajanje sportista rekrativaca i na njoj svakodnevno radimo ”, ističe Mia Kotarac iz SportUp-a.

Foto: Promo

Inovativna platforma na kojoj rade mladi stručnjaci rešava problem velikog broja sportista rekreativaca (što su i oni sami), kada ne mogu da pronađu saigrača za basket, fudbal, tenis ili im je potrebno društvo za trčanje…

“Naša aplikacija, SportUp, nudi vrlo praktično rešenje problema ljudima koji u datom trenutku žele da se bave sportom, ali nemaju saigrača. Rešenje je brzo, lako i jednostavno. Potrebno je samo da preko aplikacije odaberete sport, vreme i mesto i aplikacija će vam pronaći saigrača, kao i raspoloživi sportski objekat, gde možete odigrati partiju tenisa, basketa, fudbala…“

Mladi tim čini pet članova: Stefan, Đorđe i Mihajlo zaduženi su za programiranje, interfejs i dizajn same aplikacije. Mia je odgovorna za marketing startapa, dok se Maksim bavi razvojem zajednice.

Foto: Promo

“Najveći adut SportUp-a je fleksibilnost na klik i širok spektar sportova, koje obuhvata naša aplikacija. Naše jedinstvene vrednosti jesu pregled aktivnosti korisnika, turnira, sportskih objekata na mapi, kao i mogućnost tagovanja na određenoj lokaciji”, kaže Mia.

SportUp je u medjuvremenu pristupio Raising Starts pre seed programu podrške za startapove, u organizaciji NTP-a Beograd, a uz podršku Vlade Švajcarske.

Podrška od Mocarta

Podršku za razvoj ove ideje ovaj tim dobio je u okviru startap akceleratora Univerzum koji zajedno organizuju Univerzitet u Beogradu i kompanija Mocart.
“Učešće u startap akceleratoru Univerzum nam zaista dosta znači. Željni smo novih znanja i prilika za dalji razvoj SportUp-a, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou. S obzirom na to da smo mlad tim, svaka mentorska sugestija i podeljeno iskustvo su nam vetar u leđa. Radionice i predavanja koje Univerzum organizuje za odabrane startap timove, dovodeći pred nas eksperte u svojim oblastima, pomaže nam da svakim novim danom budemo bolja verzija sebe. Isto tako radimo na SportUp-u i verujemo da će nakon celog programa naš proizvod u najboljoj verziji biti plasiran na odabrana tržišta”, kaže naša sagovornica.

Povežimo se i zaigrajmo

Ovaj tim planira da aplikaciju prvo plasira u Srbiji, a zatim i na tržišta zemalja Balkana, te u daljim fazama i na teritorije ostalih evropskih država, ali i kontinenata.
“Naš prvi veliki zadatak je plasiranje SportUp aplikacije na tržište, koje je planirano ovog leta. Slede nam prva pivotiranja i implementacija sugestija i želja naših korisnika u samu SportUp aplikaciju, te dodavanja novih funkcionalnosti. Idemo svi zajedno korak po korak sa realizacijom. Povežimo se i zaigrajmo – tako glasi naš moto”, zaključuje Mia.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar