Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Željko Obradović, najuspešniji trener u istoriji evropske košarke, rekao je da za savet traži svog dugogodišnjeg bivšeg pomoćnika, a sadašnjeg glavnog trenera moskovskog CSKA Dimitrisa Itoudisa.

PROČITAJTE JOŠ

„Čujemo se gotovo svakodnevno i sada nije on taj koji me pita za savet, već ja njega. Nema veze što je mlađi, verujem njegovom mišljenju. Svaki put kad se vidimo, razgovaramo o košarci, što je za nas sasvim normalno“, rekao je Obradović za „Sports.ru“, povodom 50. rođendana grčkog stručnjaka.

Itudis je bio Željkov pomoćnik u Panatinaikosu od 1999. do 2012. Tokom tih 13 sezona „zeleni“ su osvojili pet evropskih titula, bili 11 puta šampioni Grčke i podigli 7 trpfeja namejenih osvajaču nacionalnog kupa.

„Dobro smo se slagali i razumeli u potpunosti od prve reči u gotovo svim trenucima. Bilo je, naravno, teških momenata u 13 sezona, ali uvek smo pronašli optimalno rešenje za svaki nesporazum. Oboje smo vredno radili na održavanju dobrih poslovnih i prijateljskih odnosa. Ponosan sam što je osoba koja je deset godina mlađa od mene toliko mudra da zna kako da ojača međusobno poverenje.“

Posle njihov odlaska iz Panathinaikosa, Itudis je prvo bio trener Banvita, da bi 2014. godine preuzeo CSKA koji je doveo do evropskog trona 2016. i 2019. godine, i pet titula šampiona VTB lige.

„Mislim da je vrlo iskrena osoba. To je njegov glavni kvalitet. Sve je bolji i kao trener i osoba. U savremenom svetu je važno da budete u stanju da ostanete, pre svega, dobra osoba, da brinite o porodici, poboljšajte profesiju i učinite ovaj svet boljim. Sa 50 godina Dimitris je uspešna osoba, trener koji je postigao mnogo, ali želim da postigne još više. Postavite sebi nove ciljeve i suočite se sa životnim izazovima. Želim mu da svaki dan ima razloga za osmeh. U njegovim godinama je važno održavati svež, energičan pogled na život. Na kraju, smisao života je biti srećan, radostan, sa osmehom na licu“, rekao je Obradović, koji je, po odlasku iz Atine pokazao Fenerbahčeu put do evropke krune 2017. godine, četiri nacionalne titule i po tri trofeja u Kupu i Superkupu Turske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar