Srpski košarkaš ušao u večnost, sugrađani ponosni

Ekipa portala Nova.rs posetila je Sombor, rodni grad Nikole Jokića, srpskog košarkaša koji je postao šampion NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ...

Jokić je u noći između ponedeljka i utorka doneo svojim Denver Nagetsima prvu titulu NBA šampiona u istoriji. Ekipa iz Kolorada slavila je pred svojim navijačima protiv Majami Hita sa 94:89 u petoj utakmici finalne serije. Jokić je prvi Srbin koji je kao lider predvodio jednu NBA ekipu na putu do šampionskog prstena.

Dvostruki MVP jedini je u istoriji NBA koji je bio najbolji po poenima, skokovima i asistencijama u jednom plej-ofu.

U Somboru, imali smo priliku da se uverimo u to kakva atmosfera vlada nakon najvećeg uspeha srpskih košarkaša u Sjedinjenim Američkim Država. Većini meštana ovog grada poznato je šta je sjajni Jokić uspeo da uradi. Međutim, ima i onih koji ne prate košarku. U razgovoru za naš portal, otkrili su da su pratili dešavanja oko Jokića, kao i da su ponosni na „Džokera“ kao sugrađani. U gradu, tačnije u Sokolskom domu, bilo je organizovano okupljanje navijača koji su uživo pratili petu utakmicu finala, nakon koje je Jokić ušao u večnost.

Rano ujutru na ulicama Sombora našli smo i one koji poznaju Nikolu i njegovog oca, sa kojim je išao u školu i da zna da je Jokić trenirao u Sokolskom domu kao mali. Mnogi iščekuju Jokićev povratak u rodni grad, kada će biti organizovana posebna proslava.

Jasno je da su svi presrećni i ponosni što je NBA šampion baš iz njihovog grada. A kako i ne bi, Srbin ove sezone dominira i obara rekorde. Iako ga je liga uskratila za MVP priznanje ove sezone, Jokić je pokazao da je u ovom trenutku najbolji košarkaš na svetu. Ućutkao je kritičare i zadivio ceo košarkaški svet. Njegova dominacija i konstantnost i efikasnost naročito onda kada je najpotrebnije je nešto što nikada do sada nije viđeno.

I sasvim sigurno, Jokić ne namerava da se zaustavi.

BONUS VIDEO Nikola Jokić o Darku Rajakoviću