Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je potpisao ugovor sa Kameruncem Lendrijem Nokom, koji igra na poziciji centra.

On nije potpisao ugovor na početku sezone zbog zdravstvenih problema, koji su sada rešeni.

PROČITAJTE JOŠ

„Noko je u prethodnom periodu na najprestižnijoj klinici u SAD “Mayo Clinic Rochester” sanirao zdravstveni problem i nakon detaljnih i rigoroznih pregleda, dobio dozvolu od strane najeminentijih svetskih i domaćih lekara da se ponovo bavi profesionalnim sportom bez ikakvih ograničenja“, navodi Zvezda.

Dolaskom Lendrija Noka Crvena zvezda je dobila pojačanje na centarskoj poziciji.

Bivši centar Albe iz Berlina je rođen 9.aprila 1994. godine u glavnom gradu Kameruna Jaundeu.

Visok je 208 centimetara i težak 113 kilograma. Prve ozbiljne košarkaške korake pravio je u SAD, kroz srednju školu „Monteverde“ na Floridi, kasnije i na čuvenom koledžu „Klemson“.

Nakon epizode u Sjedinjenim Državama, Noko je gradio svoju karijeru u Evropi, igrajući za ekipe Pezara, turske Sakarije,a poslednje dve sezone sa velikim uspehom nastupao je u Berlinu za ekipu Albe sa kojom je nastupao u Evroligi i osvojio i titulu prvaka Nemačke.

Noko je bio član i Detroit Pistonsa, a kroz nastupe u razvojnom timu „Grand Rapids Drive“ izborio se i za prestižnu titulu najboljeg defanzivca „G lige“.

„Radi se o velikom borcu, izuzetno snažnom košarkašu i timskom igraču, koji će Crvenoj zvezdi doneti veliku energiju, mnogo skokova i čvrstinu pod košem. Lendri Noko će se odmah staviti na raspolaganje KK Crvena zvezda , a prvi trening sa ekipom odradiće u petak popodne“, navodi se.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar