Foto: Tanjug/AP Photo/John Minccillo

Jović u timu sa šampionskim ambicijama.

Pričalo se o Denveru, San Antoniju pa čak i Filadelfiji, ali je Nikola Jović na kraju ipak završio u Majamiju.

Veliki talenat srpske košarke tako je ušao u društvo odabranih srpskih košarkaša koji su birani u prvoj rundi drafta nakon što je prvi čovek NBA lige objavio da je izabran sa 27. pozicije od strane ekipe sa Floride.

PROČITAJTE JOŠ

Prve reakcije posle izbora govore da u Majamiju na njega ozbiljno računaju.

„Uzbuđeni smo zbog Jovića. Mali će biti veoma dobar. „Dugo igra kao senior, veoma je konkurentan. Svi naši skauti su bili u Evropi i videli su kako se razvija. Verovatno će biti igrač u razvoju ili mlađi igrač, on ima izražene brojne veštine. Ima šut, upravo je napunio 19 godina. Verovali smo našem bordu koji ga je izabrao“, zaključio je Pet Rajli generalni menadžer Hita.

Ako nekome treba verovati kada su ovakve stvari u pitanju, onda je to Rajli.

Kao trener je doneo prvu titulu ekipi Majamija da bi kasnije postao prvi čovek košarkaških operacija zadužen za biranje mladih igrača i sklapanje rostera, pa je tako uspeo da kasnije na Floridu donese još dva prstena.

Znao je Rajli da pronađe vrednost tamo gde niko drugi nije umeo, pa mu je uspevalo da uvek oformi konkurentnu ekipu u kojoj svako zna svoju ulogu.

Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Upravo će razvoj igrača kao što su Bem Adebajo, Tajler Hiro pa čak i igrači kao što su Hasan Vajtsajd koji je svoju najbolju sezonu igrao u redovima Hita biti dobra polazna tačka i za Jovića.

Ekipa sa šampionskim pedigreom koja zna šta radi u svakom trenutku, dobro je mesto za razvoj mladog igrača, pogotovo ako su već godinama unazad dokazani kao tim koji to radi možda i najbolje u ligi.

Jasno definisan sistem i uloge svakog igrača olakšaće Joviću adaptaciju i smanjiti pritisak, pa će imati dovoljno prostora i za igru i za trening i razvoj.

Velika stvar je i što će raditi sa Erikom Spolstrom, trenerom koji važi za jednog od najboljih u ligi.

Iako su mnogi njegove uspehe pripisivali činjenici da je u svojim redovima imao Lebrona Džejmsa, Spolstra je i posle njegovog odlaska pokazao da je ozbiljan stručnjak, a Majami je prethodne sezone odveo do prvog mesta na Istoku i najboljeg skora u ligi, a tek su posle velike bitke poklekli u finalu protiv Bostona.

Jović će tako dobiti priliku da igra u ekipi koja je u samom vrhu NBA lige, a činjenica da će trenirati uz Džimija Batlera, igrača sa neverovatnom radnom etikom samo može da mu pomogne u razvoju i usvajanju pravih principa.

Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Ono što je dobra stvar jeste što bi u ovakvom rosteru mogao da dobije solidnu minutažu.

Kao igrač projektovan da igra na poziciji četiri, Joviću će biti otvoren priličan prostor. Starter je prošle sezone bio veteran P.J. Taker koji će promeniti sredinu, dok je u niskim postavama igrao i Džimi Batler.

Jovićev šut za tri poena moga bi da bude ozbiljan adut u ekipi koja je znala da ima problema u tom segmentu. Moraće Jović svakako da radi na igri u odbrani, a ostaje i da se vidi kako će na njega uticati kontakt igra sa vanserisjkim atletama sa kakvim se još nije suočavao.

Ipak, raduje njegov optimizam.

„Šta ima Hit nacijo! Srećan sam što ću uskoro biti u Majamiju i spreman sam da radim. Vratićemo tu titulu u grad“, rekao je Jović uz ogroman osmeh.

Nije se zaustavio na tome, već je pojasnio i kako se oseća.

„Sada sam ostvario svoje snove, baš sam imao sreće da me je Majami draftovao, da su razmišljali o meni i da me je organizacija izabrala. Ovaj tim je savršena sredina za mene, tim je kandidat za titulu, ja sam takmičarski nastrojen i zato mislim da ćemo biti savršeni spoj“, uveren je Jović.

Svi uslovi za dobar start karijere kada je u pitanju Nikola Jović su tu.

Podrška ekipe, njegov talenat i voljni momenat i prilika koju će sigurno dobiti – sad ostaje sam da se zavalimo i uživamo u nečemu što bi mogla da bude nova velika priča srpske košarke.

BONUS VIDEO Nikola Jović draftovan od strane Majami Hita

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar