Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Velika karijera je pred njim

Trener Majamija Erik Spolstra pričao je o Nikoli Joviću, koji je ovog leta jedan od glavnih igrača u reprezentaciji Srbije, koju uskoro očekuje nastup na Mundobasket.

To će biti prvo veliko takmičenje za Jovića u dresu reprezentacije, a tokom celog leta je bio aktivan i nikad spremniji edočekati NBA ligu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je baš ono leto i predsezona kakva je potrebna Nikoli Joviću. On će moći da igra, bio je u Letnjoj ligi sa nama, igrao je na visokom nivou, takmičio se, a sada će nastaviti. Nismo znali da će se tim Srbije ovako „istumbati“, ali i to je ispalo savršeno za njega. Ima sjajnu priliku“, započeo je Erik Spolstra u razgovoru za „Majami Herald“.

Istakao je da iz Majamija pomno prate svaki Jovićev korak.

„Imali smo oko dve i po ili čak i tri nedelje trening kampa, gde su bile uključene i utakmice. On je mogao da igra u tim mečevima, a mi smo poslali naš stručni štab da ga poseti i provede nedelju dana s njim u kampu. Sada smo opet na istom mestu, on je oko osam kilometara dalje. Uz saobraćaj, možemo se naći za oko 45 minuta, što znači da ćemo sigurno biti zajedno dok smo ovde“, otkrio je Spolstra.

Srbija nastup na Mundobasketu započinje 26. avgusta protiv Kine, a kasnije će rivali biti Portoriko i Južni Sudan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar