Foto: Printscreen: NBASrbija

Nikola Jović, reprezentativac Srbije, ne igra ove sezone u Majami Hitu mnogo i zbog toga je pre dva dana dobio priliku da zaigra za razvojni tim Skajfors.

Blistao je u prvom meču sa njima i imao je učinak od 26 poena, tri skoka i asistencije za 33 minuta na terenu.

Igrao je protiv rezervnog tima Milvoki Baksa, Viskonsin Herdom (poraz 123:121), a dobrom partijom je sigurno skrenuo pažnju Eriku Spolstri, treneru Majami Hita.

PROČITAJTE JOŠ

Koliko Jović ima uticaj u svlačionici Hita pokazuje i to što je najveća zvezda tima, Džimi Batler, došla da gleda njegov meč u Vinskonsinu.

„Svi smo se okupili u mojoj sobi, jeli smo picu i gledali utakmicu“, pričao je Spolstra novinarima u ponedeljak.

„A onda sam primetio Džimija Batlera u dvorani. Bio sam u fazonu, ‘kako je došao tamo, to je tri i po sata vožnje’. A onda sam shvatio, pošto je to Džimi, da je leteo avionom, da ga je iznajmio. Takav život živi naš Batler!“

Otkrio je i kada će se Jović vratiti u redove Majamija.

„Jović se sjajno razvija, mogli ste da vidite zašto smo stvarno ohrabreni njegovim napretkom. Imamo ozbiljne planove sa njim, a utakmice su za njega jako bitne u ovom trenutku. Sjajno je radio u teretani, na individualnim treninzima, samo što sada mora da igra pet na pet. To će najbolje uraditi u razvojnoj ligi, ali svi smo ohrabreni već ovim prvim minutima. Odigraće četiri-pet utakmica, pa će se ponovo priključiti nama“, rekao je Spolstra.

BONUS VIDEO Pick and roll sa Mićom i Kecmanom EP 5

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar