Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić je izgubio živce i u finišu meča sa leđa laktom patosirao košarkaša Majamija, Markifa Morisa, zbog čega ga izvesno čeka žestoka kazna.

Jokić će morati na prinudnu pauzu, a pored suspenzije sigurno će morati da plati i novčanu kaznu zbog udaranja rivala, iznos će odrediti liga.

PROČITAJTE JOŠ

Centra Denvera neće spasti ni to što je MVP NBA lige, taj status u ovakvim situacijama ne igra veliku ulogu, niti je srpski as i ovako imao mnogo privilegija, koje za nasilničko ponašanje nije ni zaslužio.

Prema NBA pravilniku, Jokić će bez dileme biti kažnjen najmanje jednom utakmicom neigranja, što sledi zbog udaranja rivala, ali je izvesno da će zvezda Nagetsa i duže biti suspendovana usled težine prekršaja.

„Bio je to glup potez i prljav potez, osećam se loše. Želeo sam da se zaštitim, ali nije trebalo da reagujem na ovaj način“, poručio je Jokić, a šta je još rekao posle skandala karijere čeka vas u posebnom tekstu.

Inače, Denver je pobedio Majami sa 113:96, a Jokić je ovim potezom u senku bacio MVP izdanje i tripl-dabl od 23 poena, 15 skokova i 10 asistencija.

BONUS VIDEO Jokićev drugar o Nikolinom početku i basketu iz detinjstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare