Sigurno se sećate scena u domaćim filmovima i serijama kada jedan junak navodi šta sve on radi. Spisak zanimanja i obaveza je predug, ali ih ipak obavlja dok drugi prolaze lakše.

Nešto slično se videlo i na primeru Nikole Jokića, samo što on nema potrebu da se jada. Sve je podredio tome da se pobedi, pa je tako postao pomalo i pomoćni trener.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je meč protiv Toronta (118:113) završio sa 17 poena, 13 skokova i devet asistencija. Nije pokušavao da sili asistenciju u završnici kao što je na prošlom meču to radio Janis Adetokumbo sa skokovima. Jokić je na parketu proveo ubedljivo najviše vremena od svih u Denveru čak 36 minuta.

Ali, čak i kada nije igrao razmišljao je o tome šta bi tim trebalo da uradi.

Poznato je odavno da Majkl Meloun i centar iz Sombora imaju posebnu vezu, pa je i ovog puta postalo jasno kako jedan drugog dopunjuju.

Na poluvremenu je Jokić seo do američkog trenera, a onda mu na tabli pokazao kakvu akciju bi trebalo odigrati.

Jokić je pokazivao na način da se otvori slobodna pozicija u uglu, zatim verovatno kretanje iz bloka, barem je tako izgledalo po pokretima rukom.

Najbitnije od svega je što je Meloun prihvatio njegovu sugestiju i odmah počeo da crta tu akciju na tabli, kako je to izgledalo pogledajte na snimku pred vama.

BONUS VIDEO Ukradena lopta i asistencija Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar