Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Malo je ljudi koji bolje poznaju Nikolu Jokića od njega i najbolje je znao sa čime je sve morao da se nosi.

Ognjen Stojaković, član stručnog štaba reorezentacije Srbije i Denver Nagetsa, otkrio je sa čim se sve nosio Jokić i stao u njegovu odbranu.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski strateg je najpre podvukao koliko mu znači da radi sa reprezentacijom Srbije.

„Klinački san je da budem deo reprezentacije Srbije. Rad sa reprezentacijom, to je vrhunac moje karijere“, izjavio je za „Denver Post“.

Trenutak kada je Srbija osigurala medalju bio je jedan od onih koje će zauvek pamtiti. Bilo je to jedinstveno i nikada ga neće zaboraviti.

„Taj trenutak je bio… Vau. OK. Uradili smo nešto posebno. Uradili smo nešto jedinstveno. Postajete svesni da ćete zaista igrati u finalu. Pogotovo zato što nam niko nije davao šansu da osvojimo medalju.“

Ognjen Stojaković i Nikola Jokić Foto: Privatna arhiva

Pojasnio je nove detalje oko odluke Jokića da ne zaigra za reprezentaciju. On je poručio da je daleko od „fizičkog i psihičkog maksimuma“.

Znam kako se osećao. Imao je taj pritisak sa jedne, sa druge strane. U takvim situacijama, šta god da odluči, kao prijatelj i kao trener, morate to prihvatiti i podržati ga. On je odlučio šta je najbolje za njega u tom trenutku, što ja u potpunosti podržavam“, nema dilemu njegov prijatelj.

Ipak, doček na balkonu nikada neće zaboraviti.

„Biti na balkonu skupštine… Znate koliko ste radosti i sreće doneli svim tim ljudima. To je više od igre. I onda razmišljate o tome šta se događalo pre 20 godina, možda i više, 30 godina. Ja sam bio jedan od klinaca tamo u toj gomili“, završio je Stojaković.

BONUS VIDEO Jokić osvaja trofeje i kada je na odmoru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar