Nikola Jokić
Foto: Screenshot X Hot Hand Theory

Nikola Jokić je pokazao da je pravi majstor da kontroliše sve što se dešava na parketu, ali čak i u većoj meri nego što se mislilo do sada. Naime, srpski centar utiče na svaki aspekt igre i pokazuje zbog čega je Džamal Kraford poručio da Srbin igra protiv trenera, a ne protiv igrača.

Jokić je postao čovek koji kontroliše ne samo igru, već i vreme. Nije u pitanju Doktor Strejndž i njegov dragulj beskonačnosti, već to što u svakom trenutku uspeva da protraći nekoliko sekundi kada njegov tim vodi.

PROČITAJTE JOŠ

To se najbolje videlo u poslednjoj deonici protiv Minesote kada je Denver vodio (on je u tih 12 minuta ubacio 16 poena) kada je uspevao da „ukrade“ po nekoliko sekundi.

Dodavao je loptu sudijama, pokazivao igračima da samo spuste loptu na parket i da je ne diraju. Ma sve čega se setio je uradio kako bi uspeo da približi kraj meča što je pre moguće i da smanji broj potencijalnih napada na obe strane.

„Nijedan igrač u NBA ligi nije tako efikasan ili očigledan u trošenju vremena kada njegov tim vodi kao Nikola Jokić. On to radi tako što odlaže vreme i tera sudije da broje do pet sekundi pre ubacivanja. Petlja sa loptom ili je doda sudijama, pa onda baci svojim saigračima. Potrošio je skoro minut vremena u četvrtoj četvrtini“, stajalo je uz snimak koji je do sada pregledan 3,5 miliona puta.

To niko drugi u NBA ne uspeva da uradi tako efikasno.

Nije ovo nezakonito, zabranjeno, već samo znači da koristi poznavanje košarkaških pravila u svoju korist. Ovo pokazuje još jednom da košarkaška genijalnost ima više oblika.

Sledeći meč Denver protiv Minesote igra u noći između utorka i srede od 04.30.

BONUS VIDEO Nikola Jokić posle osvojene treće MVP titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare