Foto: AP Photo/David Zalubowski

Neki ne žele da priznaju da je Jokić najbolji

Bivši NBA košarkaš Stiven Džekson prokomentarisao je dodelu MVP nagrade Nikoli Jokiću drugu godinu zaredom u najjačoj ligi sveta.

Srpski centar imao je sezonu kakvu niko pre njega nije, ali Džekson smatra da ne zaslužuje da bude MVP drugu godinu zaredom.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokić je sjajan, bolji nego što sam ja ikada bio, ne želim ništa da mu oduzmem, ali nije dvostruki MVP. Kao što ni Stiv Neš nije bio. To su činjenice. Postoje i drugi košarkaši koji imaju sjajne sezone, najbolje u karijeri, čiji timovi imaju šansu da osvoje titulu. A ako poznajete igru, znate da Denver nije imao šansu za titulu. To su činjenice, nije da želim da ga ponizim“, rekao je Džekson.

Osvrnuo se i na sam način glasanja, a imao je i predlog za promenu.

„Svi ovi glasači koji nikada nisu igrali košarku, koji znaju da kucaju po tastaturi, uništili su igru i mnogim igračima karijere. Imam ideju, dopustite da 75 najboljih košarkaša u istoriji imaju glas, i da svake godine glasaju za MVP. Prosto je”, zaključio je Džekson.

Amerikanac je tokom karijere nosio dresove Nju Džersi Netsa, San Antonio Sparsi, Atlante Hoksa, Indijane, Golden Stejta, Šarlota, Milvokija i Los Anđeles Klipersa. Bio je šampiona 2003. godine sa San Antonio Sparsima.

BONUS VIDEO Niko kao Nikola Jokić – Još jedna MVP sezona za pamćenje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare