Bogdan Bogdanović
Foto. Tanjug/AP Photo/Brett Davis)

Istorijski duel u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Prvi put će u ovoj državi biti održan meč sa NBA timovima, a snage će odmeriti Atlanta Hoksi, za koji nastupa Bogdan Bogdanović, i Milvoki Baksi.

Dve utakmice će biti odigrane 6. i 8. oktobra ove godine u „Etihad areni“ na ostvu Jas u Abu Dabiju. NBA liga je najavila mečeve sa Odeljenjem za kulturu i turizam Abu Dabija.

U Japanu će mečeve 30. septembra i 2. oktobra igrati Golden Stejt i Vašington.

Utakmice Milvokija i Atlante predstavljaju deo višegodišnje saranje NBA i Odeljenja za kulturu i turizam Abu Dabija.

Partnerstvo uključuje i pokretanje prve juniorske NBA Abu Dabi lige, u kojoj će se okupiti 450 dečaka i devojčica uzrasta od 11 do 14 godina iz škola širom Abu Dabija.

Stiv Kunin, izvršni direktor Atlante, govorio je o ovom projektu.

“NBA nastavlja da radi neverovatan posao širenja košarke na međunarodnom nivou i mi smo presrećni što imamo priliku da učestvujemo na prvim NBA utakmicama u Abu Dabiju. Dok gledamo ka budućnosti brenda Houks kojoj težimo- da budemo prepoznati kao premium NBA franšiza na globalnom nivou, verujemo da će iskustvo za naše igrače i osoblje da se upoznaju sa kulturom u Abu Dabiju biti nezaboravno i neverovatno upečatljivo”, rekao je Kunin.

Foto: NBA

Piter Feigin, predsednik Milvokija, oduševljeno je govorio o ideji da se meč igra u Abu Dabiju.

“Čast nam je što smo izabrani da učestvujemo u prvim NBA utakmicama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Dok NBA nastavlja da se širi širom sveta, radujemo se poseti Abu Dabiju i unapređenju ciljeva lige da inspiriše ljude kroz košarku. Bićemo ponosni da predstavljamo naš grad, našu državu i navijače Baksa širom sveta ovog oktobra”, poručio je Feigin.

Ralf Rivera, generalni direktor NBA za Evropu i Bliski istok, istakao je zbog čega je ovaj potez toliko bitan.

“Dovođenje Atlanta Houksa i Milvoki Baksa u Abu Dabi u oktobru je važna prekretnica za NBA i globalni rast košarke. Pored utakmica, radujemo se angažovanju navijača kroz razne interaktivne događaje i vraćanju lokalnoj zajednici kroz NBA Cares inicijative i klinike za razvoj mladih koje će dečake i devojčice podučavati sportu i njegovim vrednostima”, bile su reči Rivere.

BONUS VIDEO Bogdan Bogdanović o Kokoškovu i fijasku u kvalifikacijama

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar