Foto: AP Photo/Stephen Spillman

I ove sezone Nikola Jokić već mesecima predstavlja prvog favorita za osvajanje MVP titule u NBA, a u trenutku kada je do plej-ofa ostalo samo mesec dana, ta priča postaje sve glasnija.

Jokić se nalazi u situaciji da je prvi favorit za osvajanje MVP nagrade i predvodi listu iz nedelje u nedelju. Tako bi mogao da uđe u društvo Medžika Džonsona, Lerija Birda i Mozesa Melouna, koji su uspeli to da urade po tri puta u toku karijere. Rekorder je i dalje Karim Abdul-Džabar sa šest titula i teško da će taj rekord iko ikada dostići.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je prethodne dve nagrade osvojio 2021. i 2022. godine, a sada igra još bolju i uverljiviju sezonu. Sada sve ide njemu naruku, jer prosečno beleži 26 poena uz 12,3 skokova i 9,2 asistencija po susretu. Jokić je slavio na 10 od 12 mečeva nakon Ol-star pauze, a čak je u tom periodu prosečno beležio tripl-dabl sa 25 poena i 60,5 odsto uspešnosti iz igre.

I nema nikakve dileme da je Jokić i prvi favorit među novinarima koji odlučuju o tome, pa je i čuveni Oskar Šmit, bivši brazilski košarkaš, govorio sa mnogo poštovanja o srpskom centru.

„Gledam Luku Dončića i gledam Nikolu Jokića. Gledam sve strane košarkaše više nego Amerikance, jer su bolji, mnogo bolji igrači. Ako pogledate Jokića kako igra, momak će treći put biti MVP. Ne može da skoči, ali šutira, radi šta poželi. On je neverovatan! Gledao sam ga, onu akciju kako dodaje loptu iza sebe“, rekao je uz osmeh Šmit.

Američke kladionice u ovom trenutku daju kvotu 1,33 na to da će Jokić dobiti MVP nagradu, što znači da ima 75 odsto šansi da to uradi. Prethodne dve MVP nagrade mu stoje u hodniku odmah na ulazu u dom u Koloradu, što dovoljno govori koliko mu znači, iako je nekoliko puta govorio kako je izgubio pehar.

Jokić igra istorijsku sezonu i želi da napadne novu titulu sa Denverom, nakon Ol-stara je serijom pobeda doveo Nagetse do prvog mesta NBA lige. Ipak, sada ima isti broj pobeda kao Oklahoma i Minesota (47) uz poraz više (21).

U noći između utorka i srede je odigran derbi sa Minesotom za prvo mesto Zapadne konferencije, meč zbog kog je Denver odbio da poseti Belu kuću. Ukoliko Denver završi ligaški deo na prvoj poziciji na ovako jakom Zapadu, to će biti definitivni dokaz da je Jokić MVP i pre nego što odluka bude doneta. Očekuje se da mu nagrada bude uručena tokom druge runde NBA plej-ofa.

BONUS VIDEO Jokić tripl-dablom srušio Boston

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar