KK Dubai plaća 2,5 miliona evra za igranje u ABA ligi
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

KK Dubai igraće u ABA ligi sledeće sezone, a Nova.rs otkriva i koliko iznosi celokupna finansijska ponuda za trogodišnje učešće.

Ponudu ispred KK Dubai, u koju je Nova.rs imala uvid, potpisali su Đorđe Đoković kao direktor i potpredsednik kluba, i Dejan Kamenjašević kao generalni direktor, ekskluzivno otkriva naš portal.

Prvobitna ponuda kluba iz UAE bila je 1.500.000 evra po sezoni, ali je ona prošle nedelje odbijena na sednici Skupštine ABA lige, pa je dogovor bio da pojačana ponuda stigne ove nedelje.

PROČITAJTE JOŠ

I stigla je ovog utorka, na novoj sednici Skupštine, a iz Dubaija su naveli da je poslednja i konačna, i da se odnosi na trogodišnju saradnju, počevši od sezone 2024/2025.

Novčana ponuda KK Dubai iznosi 1.700.000 evra po sezoni, što znači da je uvećana za 200.000 evra u odnosu na prethodnu ponudu, i navodi se kako će biti pokriveni troškovi smeštaja i puta gostujućih ekipa, koji će iznositi ukupno oko 800.000 evra po sezoni. U tu sumu ulazi 200.000 za smeštaj za ekipe, službena lica i sudije, i 600.000 za avionske troškove.

Kada se sve sabere, ukupna cifra koju Dubai onda nudi za igranje u ABA ligi je 2,5 miliona evra po sezoni, odnosno 7.500.000 za sve tri godine na koliko će saradnja biti potpisana.

Izglasano da Dubai uđe u ABA ligu, Partizan bio protiv

Devet od 11 klubova ABA lige koji imaju prava glasa doneli su na sednici Skupštine odluku da će Dubai igrati u ABA ligi.

Partizan je bio protiv te ideje, dok se predstavnici Budućnosti nisu pojavili na sastanku. Neophodno je bilo da šest od 11 klubova glasa pozitivno za novog člana lige, a to se desilo sa devet glasova „za“.

Za taj predlog su glasali: Crvena zvezda, FMP, Krka, Zadar, Cedevita, Mega, Igokea, Cibona, Mornar.

BONUS VIDEO „Pick and roll“ sa Mićom Berićem: Trenutak istine za Partizan, neverovatna Zvezda i srpsko čudo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar