Dušan Tadić, Fudbalska reprezentacija Srbije
Dušan Tadić, Fudbalska reprezentacija Srbije; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Do sada je poznato 19 od ukupno 32 učesnika Svetskog prvenstva u Kataru.

Vize za Mundijal su u četvrtak uveče izborili Japan i Saudijska Arabija iz Azije, te Urugvaj i Ekvador iz Južne Amerike.

PROČITAJTE JOŠ

U narednih sedam dana biće poznati i gotovo svi preostali učescnici, a žreb za Mundijal će biti održan 1. aprila. Manje više je izvesno da će se na žrebu naći Kanada, Meksiko i Sjedinjene Američke Države iz Severne i Srednje Amerike.

Biće poznata i dva evropska predstavnika iz baraža, a poslednji će biti poznat nakon mečeva u junu jer je Ukrajini odložen meč sa Škotima zbog rata.

Najviše je stvari poznato u prvom šeširu gde se sigurno nalaze Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska i Španija. Mesto u prvom šeširu kao domaćin ima i Katar, koji je po kvalitetu daleko od ovih selekcija. Očekuje se da poslednje mesto zauzme Portugal u slučaju da u utorak trijumfuje protiv Severne Makedonije.

U drugom šeširu se nalaze Danska, Holandija, Nemačka, Švajcarska, Urugvaj, Hrvatska. Ipak, uz malo ogradu da Hrvati strepe da ne ispadnu iz ovog šešira. Doduše neophodno im je samo da ne izgube barem jedan od dva prijateljska meča protiv Slovenije i Bugarske koji su na programu do kraja meseca.

U trećem šeširu će biti Srbija, a uz nju Japan, Iran i Južna Koreja. Ostaje da se vidi ishod afričkih kvalifikacija, pa se očekuje da mesta popune Nigerija, Senegal i Maroko, dok će jednu poziciju zauzeti bolji iz duela Švedske i Poljske.

U četvrtom šeširu se nalaze Ekvador i Saudijska Arabija, a i dalje se čekaju ishodi kvalifikacija da tu mesta zauzmu Tunis, Kanada, Kamerun, Vels, Peru i Kostarika.

Šta to znači za Srbiju? Izabranici Dragana Stojkovića Piksija mogu da igraju u grupi sa Brazilom, Nemačkom i Kanadom. To bi mogla da bude jedna od grupa smrti. Ali su tu i druge kombinacije sa Argentinom, Hrvatskom, Srbijom i Ekvadorom.

Ipak, jedna od najlakših grupa je verovatno Katar, Meksiko i Saudijska Arabija, koji bi mogli da budu rivali Srbiji. Videćemo sve na žrebu 1. aprila.

Ovako trenutno izgledaju šeširi

Prvi šešir: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija, Portugal*

Drugi šešir: Danska, Holandija, Nemačka, Meksiko*, SAD*, Švajcarska, Urugvaj, Hrvatska

Treći šešir: Švedska (Poljska)*, Senegal*, Japan, Iran, Srbija, Maroko*, Koreja, Nigerija*

Četvrti šešir: Tunis*, Kanada*, Kamerun*, Ekvador, Saudijska Arabija, Vels*, Peru*, Kostarika*

BONUS VIDEO Piksi o spisku reprezentativaca i predstojećim mečevima

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare