Nikola Jokić
Nikola Jokić Foto: Screenshot Youtube Z. Highlights

Nikola Jokić je odigrao vrhunski susret u pobedi Denvera nad Nju Orleansom sa 120:114, ali je za to imao i poseban motiv sa tribina. Priča o ovom posebnom navijaču traje najmanje četiri godine.

I dok je Jokić blistao na parketu sa 39 poena (17/23 iz igre, 0/3 za tri), što mu je rekord sezone, uz 11 skokova i 11 asistencija, te je stigao do 61. tripl-dabl učinka.

„Osećao sam se dobro. Trener je verovao u mene. Nacrtao je nekoliko akcija za mene. Lopta je ušla i nastavili smo to da radimo. Kada se podvuče crta, mislim da su stvarno verovali u mene i osećao sam se komforno da uzimam te šuteve u takvim situacijama“, rekao je jokić.

Ipak, zanimljivo da je tik iza klupe Denvera neko uporno mahao zastavom. To ne bi bilo nikakvo iznenađenje da je bila zastava bilo koje države koja je imala igrača na terenu. Ipak, bila je u pitanju zastava Hrvatske.

Kad god bi Denver napadao na toj strani parketa, ta osoba bi širom otvarao zastavu Hrvatske.

I na društvenim mrežima nije bilo jasno ljudima šta se dešava jer kada god bi Jokić dodirnuo loptu zastava bi se jasno videlo u prenosu.

„Upravo sam shvatio da je hrvatska zastava iznad klupe Nagetsa“, napisao je jedan korisnik.

„Imate neko NATO s*** na meču Pelikansa i Nagetsa koji baca zastavu Hrvatske svaki put kad Denver ima loptu verovatno da bi ušao Jokiću pod kožu“, napisao je jedan od njih.

Ipak, ovo nije izolovan slučaj jer se ovo uvek dešava u Nju Orleansu kada gostuje Jokić.

O tome je govorio Adam Mares, jedan od autora podkasta Denver Nagetsa.

„Prošle sezone kada je Denver bio u Nju Orleansu, lik sa hrvatskom zastavom je seo iza klupe Nagetsa i vikao rasističke/nacionalističke uvrede Jokiću (čak ga je neko i intervjuisao nakon meča). Izgleda da se vratio da sedi pored klupe Portlanda večeras“, napisao je Mares još 20. aprila 2018. godine, ali se neke stvari očigledno nisu promenile.

Bio je viđen i na drugim mečevima, pa se pretpostavlja da ima šta da zameri svakom košarkašu sa prostora Balkana koji nije iz Hrvatske.

NBA rezultati

Četvrtak

Šarlot – Filadelfija 106:110

Klivlend – Čikago 115:92

Detroit – Vašington 116:119 pp

Indijana – Njujork 122:102

Majami – Milvoki 113:104

Toronto – Oklahoma 109:110

Hjuston – Bruklin 114:104

Memfis – Dalas 96:104

Minesota – Juta 104:136

Nju Orleans – Denver 114:120

Golden Stejt – Portland 104:94

Sakramento – Orlando 142:130

LA Klipers – Boston 114:111

BONUS VIDEO Jokićevi drugari o basketu i biranju Nikole za ekipu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare