Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Poslednjih meseci ne može da prođe noć u kojoj igra Nikola Jokić, a da Srbin ne obori neki rekord.

Denver Nagetsi (36-16) savladali su Golden Stejt Voriorse (26-26) sa više nego ubedljivih 134:117, a kreator novog trijumfa bio je Nikola Jokić, najbolji igrač Zapadne konferencije u januara sa 24 poena, 11,6 skokova i 11,3 asistencija prosečno u ovom mesecu.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar je imao nekoliko magičnih poteza, a sa razlogom kažemo kreator jer je učestvovao u polovini poena svog kluba direktno (67).

Proveo je na meču 32 minuta, nešto manje nego što je to obično slučaj, ali je i to bilo dovoljno da upiše novi tripl-dabl. Postigao je 22 poena, sakupio 14 skokova i podelio čak 16 asistencija. Da sve bude utoliko impresivnije nije trošio previše lopti, pa je devet puta bio precizan iz igre iz 13 pokušaja. Na sve to je dodao jednu blokadu i jednu ukradenu loptu.

Jokić predvodi NBA ligu po broju tripl-dablova ove sezone i sedmi je igrač u istoriji koji je upisao 20+ poena, 10+ skokova i 15+ asistencija u dva meča zaredom. Pre njega su u tome uspeli Oskar Robertson tri puta, Rasel Vestbruk dva puta, Medžik Džonson, Lebron Džejms, Luka Dončić i Džejms Harden. Srbin je jedini centar na ovoj impresivnoj listi.

Da sve bude utoliko neverovatnije kada on dođe do tripl-dabla Denver ne zna za poraz ove sezone, pa je na skoru 17-0 u takvim mečevima.

Džamal Marej je postigao 33 poena uz pet skokova i osam asistencija, dok je Kentavijus Koldvel-Poup dodao 17, po 17 su postigli Brus Braun, Majkl Porter Junior i Vlatko Čančar.

Stef Kari je brojao do 28 uz po pet skokova i asistencija, dok je Džordan Pul stao na 22 uz tri skoka i pet asistencija.

U Denveru se sada otvoreno govori o osvajanju šampionske titule, a Majkl Meloun, trener Nagetsa, bio je razočaran što Eron Gordon nije bio izabran ni među rezerve na Ol-star vikendu (prosečno beleži 16,8 poena i 6,8 skokova).

„Koliko god to bilo razočavajuće naš cilj je daleko veći od individualnih nagrada koje dolaze usput. Mi žudimo da osvojimo šampionat i znamo da je Gordon veliki deo toga“, rekao je Meloun.

BONUS VIDEO Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar