Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: AP Photo/David Zalubowski)

Denver Nagetsi nisu mogli bolje da započnu NBA sezonu. Četa iz Kolorada koju predvodi Nikola Jokić igra na visokom nivou, pa je sada oružje položio San Antonio (102:96). Zadatak je bio sve, samo ne lak.

PROČITAJTE JOŠ

Još jednom je Jokić na terenu morao da provede možda i previše vremena. Igrao je 33 minuta, a to mu je bilo dovoljno da postigne 32 poena (14/19 iz igre, 2/2 za tri), 16 skokova i upiše još četiri asistencije, tri ukradene lopte uz jednu blokadu.

Deluje da je stil igre srpskog centra ove godine unekoliko promenjen, pa će više biti fokusiran na poene, nego na „ol-araund“ igru. Tu bi mogle u konačnom zbiru da trpe asistencije, ali niko u Denveru, pa ni sam Jokić, ne mari za to dok god se upisuju pobede.

Srpski centar je dočekan u Denveru skandiranjem „MVP, MVP“, a orilo se to i kasnije dvoranom kada je u padu pogodio za 100:93.

Kakvu god taktiku da je Greg Popovič spremao za Jokića ona je brzo „pala u vodu“. Centar je opravdao MVP zvanje i pokazao da ni trener koji sebe naziva „ludim Srbinom“ i koji je jedan od najboljih u istoriji lige nema rešenje za njega.

Nagetsi su kontrolisali veći deo susreta, na poluvremenu su imali  83:72, a onda se desio neshvatljiv pad u igri. Sparsi su stigli do 83:82, a kada je bilo „povuci-potegni“ Jokić je preuzeo odgovornost.

Rešava dva vezana napada i sa poenima Kampaca pravi seriju od 8:2.

Zapravo je ovaj susret pokazao sa koliko rezerve igra Jokić. Pogađao je u serijama kada je to bilo neophodno timu, baš onda kada je San Antonio uspevao da se približi.

Jokića su pratili Monte Moris sa 13 poena i Vil Barton sa 12 (uz sedam skokova i šest asistencija), dok je u Sparsima najefikasniji bio Keldon Džonson sa 27 poena, a pratili su ga Vajt sa 16, te Poeltl i Marej sa po 15.

Sparsi su sedmi budem zaredom izgubili meč regularnog dela sezone u Denveru.  Ovacije publike dobio je i Džamal Marej koji je predstavljen sa timom pre podbacivanja. Šutirao je pre utakmice (pre dva dana je i lagano zakucao).

Aleksej Pokuševski je postigao 10 poena uz sedam skokova i dve asistencije u porazu Oklahome od Hjuston Roketsa sa 124:91.

NBA rezultati

Klivlend – Šarlot 112:123

Orlando – Njujork 96:121

Vašington – Indijana 135:134 pp

Boston – Toronto 83:115

Filadelfija – Bruklin 109:114

Čikago – Nju Orleans 128:112

Hjuston – Oklahoma 124:91

Denver – San Anotnio 102:96

Los Anđeles Lejkers – Finiks 105:115

Sakramento – Juta 101:110

 

 

BONUS VIDEO Ben Simons trenirao sa mobilnim u džepu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare