Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowsk

U 55 godina postojanja kluba nikada nisu bili važniji potezi uprave nego sada.

Nikola Jokić je nakon jedne fantastične MVP sezone, odigrao jednu još bolju. Ispisao je istoriju jer je prvi igrač sa 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija, što nije uspeo da uradi niko ranije.

PROČITAJTE JOŠ

U trenutku kada je Denver završio takmičenje u plej-ofu bio je prosečno najkorisniji igrač, a po utakmici je postizao 31 poen.

Ipak, nije imao pravu podršku i pitanje je kada će je zapravo i dobiti. U NBA su znatno pažljiviji sa hroničnim povredama (koju ima Majkl Porter Junior), ali i sa povredama kolena (Džamal Marej). Plejmejker Denvera bi u Evropi posle osam meseci bio već na terenu, ali u SAD sada imaju drugačiju politiku.

Ostaje da se vidi ko je projektovan da bude podrška Jokića, a za sada se pominju tri potencijalna scenarija. Po jednom bi se Denver rastao sa Majklom Porterom Juniorom, a doveo bi Džeramija Granta i Kelija Olinika. Ipak, tu je najveće pitanje da li bi Grant želeo da se vrati. Po drugom je trejd za Rojsa O’Nila iz Jute, gde bi u suprotnom smeru otišao Džamajkl Grin i dva pika druge runde. O’Nil je bolji šuter od Grina, što bi mogla da bude prevaga u nekim utakmicama.

Treći scenario bi uključivao razmenu tri kluba u kom bi Donovan Mičel završio u Denveru, dok bi Portland dobio Rojsa O’Nila. Juta bi sa druge strane dobila Majkla Portera Juniora, Erika Bledsoa i čak tri pika prve runde.

Majkl Meloun i Nikola Jokić
Majkl Meloun i Nikola Jokić; Foto: Screenshot Youtube NBA on TNT

Aktuelna sezona je i dalje u toku, a prelazni rok u toku leta biće izuzetno bitan. Imaće uprava kluba mnogo posla kako bi dovela prava pojačanja, a početkom avgusta će moći da potpisuje ugovore sa slobodnim igračima.

Sada su Nagetsi u situaciji da pogrešnih koraka nikako ne sme da bude, a to je posebno podvukao Majkl Meloun, trener Denvera.

„Mislim da je pred nama najveće leto od kako sam ja ovde. ‘Prozor’ je otvoren, ali može da ostane tako samo neko vreme. Imamo 27-godišnjeg fenomena, moramo da kapitalizujemo kada imamo tako posebnog igrača kao što je Nikola“, izjavio je Meloun.

Foto twitter.com

Kelvin But, generalni menadžer kluba, poručio je da nema nikakve dileme kakva će pojačanja tražiti Nagetsi.

„Ne morate da gledate košarku ni pet minuta da biste znali da Jokić voli da igra sa dobrim šuterima“, rekao je But.

Meloun je istakao i u kom segmentu očekuje od Jokića da dodatno napreduje, a ta zamerka je već neko vreme na snazi.

„Mora da pronađe svoj glas, može da bude veliki vođa. Ovo je tvoj tim. Progovori. Načini da budu odgovorni“, rekao je Meloun.

Naveo je Meloun primer Lebrona Džejmsa koji je u svakom pogledu lider timova u kojima je igrao, ne samo statistički, igrački, već po mentalitetu i vođenju igrača.

„Izgubljene lopte, odbrana jedan na jedan, čuvanje reketa. Ne možete toliko propuštati ispod obračuna kao što smo mi ove sezone i očekivati da budete elitna odbrana“, nastavio je Meloun.

BONUS VIDEO Niko kao Nikola Jokić – Još jedna MVP sezona za pamćenje

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar