Foto: AP Photo/Matt York

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Finiks Sanse sa 119:111 u derbiju večeri NBA lige. Meč je prelomio Nikola Jokić ključnim poenima u četvrtoj deonici i tako je doneo Nagetsima 14 pobedu ove sezone.

Srpski centar je meč završio sa 21 poenom, pet skokova i 16 asistencija, te će zbog skokova morati da se zadovolji samo dabl-dablom.

Iako se Džamal Marej vratio u tim u pobedi nad Hjustonom, sada ga ponovo nije bilo u ekipi, kao ni Erona Gordona, pa su stvari same po sebi bile daleko teže.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je i Finiks bez zvezdi Devina Bukera i Bredlija Bila, te je ovo bio okršaj Kevina Durenta i Jokića.

Nervoza kod Denvera mogla je da se oseti tokom prve deonice, vodili su jedni, pa drugi, ali je na kraju četvrtine Denver „dodao gas“ i stigao je do 11 poena prednosti.

Istopilo se to vođstvo krajem druge deonice, a problemi za Denver nastavili su se i tokom treće četvrtine.

Finiks je konstantno pritiskao, ali nije mogao do prednosti i Jokić je već na poluvremenu imao 10 asistencija.

Nije bio preterano agresivan i konstantno je saigračima pravio šuteve iz lakih pozicija, što su oni i koristili.

U tri navrata na početku četvrtog kvartala Sansi su uspevali da poravnaju rezultat, ali vrlo zanimljivo ne i da okrenu minus, iako su do poslednjih nekoliko sekundi imali rezultatski priključak.

Jokić je poenima u poslednjem minutu prelomio meč i tako Denveru doneo pobedu za 2. mesto na Zapadu i skor od 14 pobeda i šest poraza.

Drugi najefikasniji poenter Denvera bio je Redži Džekson sa 20 poena, dok je Majkl Porter Džunior pridodao dabl-dabl sa 19 i 10 skokova.

Jusuf Nurkić je sa druge strane utakmicom sezone i 31 poenom uz Kevina Durenta bio najzaslužniji za priključak tima. Ipak, utakmica će biti upamćena više po partiji njegovog kolege koji je postao deseti najbolji poenter u istoriji NBA lige, a duel je završio sa 30 poena i 11 asistencija.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Podcast Pick and Roll sa Mićom Berićem EP 6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar