Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Au, kakav rat dva poslednja MVP i poruka Nagetsa u borbi za prsten.

Sa mnogo nestrpljenja se čekao okršaj Denvera i Milvokija (129:106) i navijači su dobili sve za čim su žudili osim neizvesne završnice jer su Nagetsi na vreme prelomili susret.

#related-news_0

Još jednom je arhitekta trijumfa bio Nikola Jokić koji je postigao 31 poen za 31 minut, te uhvatio šest skokova uz 11 podeljenih asistencija.

Jokić je uz sve to šutirao 10/20 iz igre (50 odsto), te 1/6 za tri poena. Deluje neobično da je odlučio toliko puta da šutne trojke, ali je to bi jedan od napadačkih setova da se raširi odbrana Baksa.

Jokić je bio fokusiran i svestan da bi trebalo iskoristiti svako oružje da se dođe do prednosti. To je otišlo pomalo i predaleko kada je simulirao faul Bobija Portisa Juniora koji ga jeste zakačio po licu, ali ne tim intezitetom.

Portis je izrevoltiran potezom Jokića počeo da mu aplaudira zbog dramaturgije, a ubrzo je dobio i tehničku.

Tako je Denver stigao do slobodnih bacanja i trojke Brusa Brauna i prednosti od 84:76. Koliko je Milvoki bio nervozan svedoči i što je Janis Adetokumbo, bivši dvostruki MVP NBA lige, dobio tehničku grešku na šest i po minuta do kraja, što je bila četvrta za Bakse.

Ipak, da bi prilagodili suđenju i Nagetsi su promenili taktiku. U jednom trenutku je Majkl Meloun, trener Nagetsa, praktično tražio dozvolu od srpskog asa da dobije tehničku grešku.

„Mene mogu da izbace, njega ne smeju. Razumem kako funkcioniše naš čopor“, poručio je Meloun.

Janis je inače postigao 31 poena uz devet skokova i četiri asistencije.

Jokić je imao veliku podršku Džamala Mareja sa 26 poena i devet asistencija, dok je Majkl Porter Junior stigao do 19 poena kojima je vodeći tim Zapadne konferencije nadigrao vodeći tim Istočne u drugom poluvremenu sa neverovatnih 68:40.

Bio je ovo tek četvrti poraz Milvokija od 21. januara.


NBA rezultati, 26. mart

Majami – Bruklin 100:129

Denver – Milvoki 129:106

Finiks – Filadelfija 125:105

Sakramento – Juta 121:113

LA Klipers – Nju Orleans 110:131

Šarlot – Dalas 19.00

LA Lejkers – Čikago 21.30

BONUS VIDEO Kad Jokić igra ovako, ne može mu niko ništa Denver ubedljiv i prejak za Vizardse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar