Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Nikola Ivanović, MVP i najbolji strelac finalne serije domaće lige, za Nova.rs nakon što su košarkaši Crvene zvezde odbranili duplu krunu i osvojili 22. titulu državnog prvaka, čime su pretekli Partizan.

„Da sam igrao i bolje, opet ne bih bio zadovoljan. Ključno je uvek davati sve od sebe“, rekao je Nikola Ivanović posle prvog meča finalne serije KLS.

U toj utakmici je Zvezda deklasirala FMP (110:71) i napravila korak ka odbrani domaćeg trona i drugoj uzastopnoj triploj kruni. U drugom meču finala su crveno-beli kao gosti slavili u Železniku (71:59), osvojili rekordnu, 22. titulu državnog prvaka i tako pretekli večitog rivala Partizan.

PROČITAJTE JOŠ

U oba susreta sa „panterima“ fantastičan je bio upravo Nikola Ivanović, crnogorski plejmejker, koji je bio izabran za MVP-ja i najboljeg strelca finalne serije KLS.

Prvi je završio sa 13 poena, tri skoka i devet asistencija za indeks korisnosti 27, dok je šampionskom slavlju doprineo 21 poenom, uz šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte za još bolji indeks – 31.

Sigurno da je Ivanović sada zadovoljan prikazanim, a pogotovo urađenim u crveno-belom dresu otkako je prošlog leta stigao na Mali Kalemegdan.

„Zamišljao sam sve što smo ostvarili, ali nas je cela sezona nekako nosila na jedan težak put. Više od 10 meseci je prošlo otkako smo se okupili i verujem da smo završili sezonu na najlepši mogući način. Zajedno smo prošli sve. Sva tri trofeja smo osvojili, moramo da budemo zadovoljni“, kaže Nikola Ivanović za Nova.rs.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Delovalo je da je tokom prvog dela sezone tražio formu i privikavao se na novu sredinu. Ipak, MVP priznanje našlo se u njegovim rukama kao kruna sjajnih partija protiv FMP-a kada je bilo najpotrebnije za Zvezdu.

„Lepa individualna nagrada, ali uvek timske uspehe stavljam na prvo mestu. Bitno da je sve završeno kako treba“.

Borbenošću i igrama zaslužio je i skandiranje navijača Zvezde, halom u Železniku orilo se „Džoni, Džoni“.

„Bio je baš lep trenutak, zaista“, skromno će Ivanović, pa dodaje:

„Hvala svim navijačima na podršci tokom cele sezone. Pogotovo u finalu. Mislim da smo svi zajedno u klubu uradili zaista ogroman posao“.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Osim po triploj kruni, Ivanović je otkrio i po čemu će posebno pamtiti istorijsku sezonu srpskog i regionalnog šampiona.

„Generalno, sve te dobre stvari i uspesi dolaze iz velike muke. Isplatio se veliki rad i na tome se zahvaljujem Bogu svakog dana. Nadam se da ćemo svi uspeti da se odmorimo, da saniramo sitne povrede do sledeće sezone da budemo svi zdravi“, završio je Ivanović.

Pred crveno-belima je letnja pauza posle skoro 80 utakmica, ali i mnogo nepoznatih… Nikola Kalinić je prošlog leta potpisao ugovor na jednu sezonu uz opciju produžetka na još jednu, Dejanu Radonjiću takođe ističe ugovor, ali je istakao želju da ostane na Malom Kalemegdanu.

„Crvenu zvezdu čeka teška sledeća sezona, nije lako ponavljati stvari. Ozbiljan zadatak je ispred Zvezde da se opet uđe u borbu da se ponove ovakvi uspesi“, zaključio je Radonjić.

BONUS VIDEO Slavlje košarkaša Zvezde nakon osvojene titule prvaka Srbije 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare