Foto: Printscreen Youtube

Nik Gilbert, sin vlasnika NBA franšize iz Ohaja preminuo je ovog vikenda.

Američki mediji pišu da je Nik preminuo od posledica dugogodišnje borbe sa neurofibromatozom. Reč je o neizlečivoj bolesti koja je Niku otkrivena dok je još bio beba od 15 meseci i koja uzrokuje pojavu tumora po telu.

PROČITAJTE JOŠ:

Dvadesetšestogodišnjak je bio jedan od simbola Klivlenda i jedna od njegovih talija, kako ga opisuju u američkoj štampi.

„Bio je voljen i poštovan od strane mnogih ljudi, njegovih roditelja, Danijela i Dženifer Gilbert, braće i sestara, babe i dede, ujaka i tetaka. Voleli su ga i brojni drugi rođaci, prijatelji, a poštovali su ga mnogi posvećeni lekari, medicinske sestre i negovatelji“, piše u umrlici posvećenoj mladiću.

Bio je 2011. poslat kao predstavnik kluba na NBA draft sa samo 14 godina, a jedna od glavnih karateristika je bila mašnica kao Nikov voljeni modni detalj po kom je bio prepoznatljiv.

Upravo te 2011. godine Kavsi su na draftu dobili prvi i četvrti pik i još od tada je Nik bio srećan za klub koji će pet godina kasnije postati NBA šampion.

Mašnica je postala i simbol prikupljanja novca za borbu sa spomenutom bolešću, dok je svojim osmehom i pozitivnom energijom uticao i na to da bude miljenik navijača.

„Hoću da izrazim ličnu zahvalnost što su prihvatili Nika i pokazali mu podršku i ljubav tokom godina. Ove sezone koristimo platformu Klivlend Kavalirsa da podignemo svest o neurofibromatozi i milionima ljudi na koje utiče ova bolest. Iako trenutno nema leka, nadamo se da ćemo pomoći vrhunska istraživanja svojim trudom. Zato, dok navijate za Kavse ove sezone, molim vas da u srcu držite i Nika i sve koji se bore sa neurofibromatozom“, rekao je pred početak sezone Den Gilbert, vlasnik Kavalirsa, u čijoj je porodici 2017. formirana neprofitna organizacija NF Forward, koja se bavi borbom protiv smrtonosne bolesti.

BONUS VIDEO: Denver pobedom nad Minesotom u petoj utakmici prošao u polufinale zapada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare