Košarkaši Portlanda Lilard
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Borba za preostalo mesto u NBA plej-ofu trajaće do poslednjeg duela Zapadne konferencije.

Košarkaši Portland Blejzersa savladali su Dalas Maverikse 134:131 i tako održali prednost u odnosu na konkurente za osmu poziciju na Zapadu i plasman u plej-of, a najzaslužniji za trijumf Portlanda bio je Demijan Lilard sa neverovatnim učinkom od 61 poena.

PROČITAJTE JOŠ

Lilard je briljantnom partijom treći put u karijeri upisao 60 ili više poena što je u istoriji NBA lige prethodno uspeo samo čuveni Vilt Čemberlejn.

Sjajni šuter u partiji sezone vodio je Blejzerse do pobede, a značajnu podršku pružio mu je Karmelo Entoni sa 26 poena i osam skokova. Na drugoj strani, najefikasniji je bio Porzingis sa 36 poena, dok je zapažen učinak imao i Luka Dončić koji je postigao 25.

Srpski centar, Boban Marjanović, dobijao je šansu uglavnom samo u momentima kad je Porzingisu bio potreban predah pa je tokom sedam minuta na parketu upisao dva poena uz jedan skok.

Iako nije idealno otvorio utakmicu Portland je do kraja prve četvrtine usmerio duel u željenom pravcu i stekao prednost koja je sredinom druge deonice bila i dvocifrena. Ipak, Dalas je u poslednjoj četvrtini neutralisao zaostatak, pa je odluka o pitanju pobednika doneta u poslednjim trenucima susreta.

Nakon Važnog trijumfa Blejzersi su uz učinak 34-39 zadržali osmu poziciju, ispred Finiks Sansa koji su održali korak u borbi za završnu fazu takmičenja pobedivši Filadelfiju 130:117.

Trijumfom nad Filadelfijom Finiks je stigao do sedme uzastopne pobede čime su potvrdili fenomenalnu formu nakon pauze usled koronavirusa, pa će tek poslednjim duelima biti razrešena dilema da li će mesto među 16 najboljih pripasti Portlandu, Finiksu ili Memfisu, koji uprkos padu forme takođe ima povod za nadu s obzirom na to da je u dosadašnjem delu sezone ostvario identičan učinak kao Sansi (33-39).

Rezultati:

Orlando Medžik – Bruklin Nets 96:108

San Antonio Spars – Hjuston Rokets 123:105

Filadelfija Seventisiksers – Hjuston Rokets 117:130

Memfis Grizlis – Boston Seltiks 107:122

Dalas Maveriks – Portland Blejzers 131:134

Sakramento Kings – Nju Orleans Pelikans 112:106

Vašington Vizards – Milvoki Baks 113:126

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar