Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nemanja Gordić, plejmejker Mornara iz Bara, okončao je sezonu nakon što je snimak magnetnom rezonancom pokazao da je pokidao ligamente kolena.

Gordić je na početku utakmice protiv Budućnosti iz Podgorice na nekoliko minuta napustio igru, da bi se posle nekoliko minuta vratio na parket i susret okončao sa 14 poena, osam asistencija i tri uhvaćene lopte.

Iako se činilo da povreda ne bi trebalo da je ozbiljnija, pošto je uspeo da odigra čitavih 26 minuta u porazu svog tima 73:62, reči trenera tima iz Bara Mihaila Pavićevića pokazale su da je situacija znatno teža:

PROČITAJTE JOŠ...

„Na našu veliku žalost nalaz magnetne rezonance je doneo baš tešku vest. Nemanja Gordić je doživeo tešku povredu kolena, moraće na opreaciju, sledi mu duža pauza, sezona je za njega završena. Naravno da smo u stalnom kontaktu, Nemanja je ostao pozitivan, uveren sam da će se vratiti na parket još jači, a svi smo uz njega i bićemo mu velika podrška u periodu koji sledi“, rekao je Pavićević.

Gordić je u karijeri nastupao za Budućnost, Virtus iz Rima, Azovmaš, Partizan, Igokeu, Cedevitu, Budućnost, potom je po drugi put nosio dres crno-belih da bi 2020. godine pojačao Mornar.

U karijeri je dva puta osvojio titulu ABA lige, jednu titulu prvaka Srbije, a 2018. je bio proglašen za najboljeg igrača finalne serije ABA lige, kada je predvodio Budućnost do prstena i plasmana u Evroligu.

BONUS VIDEO Zakucavanje Matijasa Lesora protiv Andore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram