Nemanja Bjelica centar
Foto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

U Crvenoj zvezdi je igrao i kao plejmejker, bek, afirmisao se kao krilo, vremenom je postao krilni centar, a sada je na korak i od toga da zaigra kao "petica".

Nemanja Bjelica se praktično već vratio u Evropu posle nekoliko sezona u Minesoti gde nije dobio pravu ulogu, ali je poziv Vlada Divca to sprečio i reprezentativac Srbije je obukao dres Sakramenta.

PROČITAJTE JOŠ

On je uspeo da se nametne kao lider u mladoj ekipi i stekao veliko poverenje trenera Luka Voltona.

Iz tog razloga, šef stručnog štaba je Bjelici tokom pripremnih mečeva unutar tima za nastavak sezone dodelio i ulogu klasičnog centra, zbog odsustva Marvina Beglija i Rišona Holmsa.

„Da budem iskren, ponekad volim da igram ‘peticu’. Mogu da širim teren, a osećam se stvarno dobro kada sam sa Badijem Hildom i Bogdanom Bogdanovićem na terenu. Osećam se ugodno. Sviđa mi se. Što god Luk bude želeo sa mnom, što je najbolje za tim, to ću i učiniti,“ rekao je Bjelica.

Srpski reprezentativac ove sezone za tri poena šutira odličnih 42.4 odsto i jasno je da bi sa ‘petice’ bio dodatna opasnost po koš protivnika.

„Volim da šutiram trojke i širim teren, ali mislim da mogu da uradim i neke druge stvari kako bih pomogao saigračima da budemo još bolji“, istakao je Bjelica.

Sakramento će u noći između srede i četvrtka odigrati prvi kontrolni meč, a protivnik će biti ekipa Majamija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar