Foto: EPA/DANIEL LOEB

Kako je samo odjeknula vest da je Patrik Jang, bivši centar Olimpijakosa, potpisao za Novi Pazar. Ipak, samo nekoliko sati kasnije priča dobija preokret.

Sportski direktor OKK Novi Pazar Džemil Imamović navodi da je u pitanju greška i da klub nema novac za takvog asa:

PROČITAJTE JOŠ

„Voleli bi da imamo mogućnost da dovedemo igrača tog kalibra, ali u ovom trenutku je to nemoguće. Verovatno je u pitanju greška na portalu ‘Eurobasket’, koji se navodi kao izvor za ovu vest“, pojasnio je Imamović za „indeksonline.rs“.

Imamović je objasnio da je u Novi Pazar stigao Amerikanac Patrik Rembert, koji je sinoć debitovao u porazu od Mladosti iz Zemuna sa 97:91 (22:28, 23:7, 11:26, 20:15, 21:15).

„Radi se o kvalitetnom igraču koji je na debiju u Zemunu dokazao svoj kvalitet. Rambert je zabeležio 22 poena i osam asistencija”, rekao je Imamović, čime je aludirao da je možda to napravilo zabunu.

Dakle, ipak nećemo gledati bivšeg evroligaškog igrača u Košarkaškoj ligi Srbiji. Jang je počeo sezonu u Hapoel Galil Gilboi u Izraelu, ali tamo nije uspeo da se snađe i rano je otpušten. On je pre dolaska u Evropu bio na univerzitetu Florida, odakle je poreklom 28-godišnji košarkaš visok 208 centimetara.

Na draftu 2014. godine nije izabran, pa se otisnuo ka “Starom kontinentu” gde je odigrao sezonu u Galatasaraju (2014/2015), pa se prebacio u Olimpijakos od 2015. do 2017. i onda je do prošle godine bio deo ekipe Feliče Skandone.

Tokom boravka u Olimpijakosu je imao neke zapažene partije u Evroligi, a bio je atletski potentan igrač.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar