Foto: FIBA.com

Košarkaši Nemačke pobedili su Litvaniju u trećem meču grupe B sa 109:107.

Meč je rešen u neverovatno napetoj završnici i dva produžetka, a Nemačka je tokom čitavog meča održavala prednost i u poslednjem minutu ispustila pet poena viška.

PROČITAJTE JOŠ:

U samom finišu regularnih 40 minuta Jonas Valančunas je dobio dva udarca po ruci, sudije su pregledale snimak i uprkos njemu nisu videle ništa sporno u tome što ni Danijel Tajs ni Denis Šruder nisu išli na loptu.

Umesto da dosude nesportsku ličnu grešku, dali su litvanskom centru „običan“ faul, Valančunas je to pretvorio u 1/2 sa linije penala.

Nakon toga je Ignas Brazdejkis uhvatio ofanzivni skok, a Valančunas je ubacio još dva poena za 89:87.

Centar je potom sa još dva poena doneo svom timu izjednačenje, a Nemci nisu realizovali napad za pobedu, pa se otišlo u produžetak gde je Marijus Grigonis pogodio šut za dva za 96:93.

Ni tu nije bio kraj drami, pošto je Denis Šruder ubacio polaganje uz peti faul Domantasa Sabonisa, a Franc Vagner je promašio šut za pobedu.

U drugom produžetku su Šruder i Maodo Lo počeli da pogađaju, Nemci su se odlepili, ali su se do kraja još jednom „ponudili“ Litvaniji, koja je upisala treći poraz na prvenstvu.

Arnas Butkevičus je promašio za tri, baš kao i Grigonis, Brazdejkis za dva i to samo u poslednjem minutu drugog produžetka najluđeg meča na šampionatu do sada, pa je Nemačka iščupala pobedu.

Vagner je odigrao neverovatan meč, a Nemci su, sve do kraja, u svakom momentu kada je Litvanija prilazila, imali odgovor.

Bilo da je to trojka Vagnera, koš uz faul Denisa Šrudera, ili čvrsti dueli i skokovi u odbrani, rešenja je bilo sve do poslednjeg minuta.

Nesrećom po Litvance, izborili su čudesno produžetak, imali šansu za pobedu, ali pali u drugih pet minuta, zašta se videlo da nisu imali snage.

Foto: FIBA.com

Pobednika je predvodio spomenuti Vagner sa 32 poena, Maodo Lo je imao 21, Denis Šruder 25, Danijel Tajs 11, a Andreas Obst devet.

Valančunas je kod poraženih imao 34 poena, Grigonis je imao 17, Sabonis je ubacio 13, Brazdejkis 12, a Mindaugas Kuzminskas 11 poena. Valančunas je imao i 14 skokova.

Litvanci sledeći meč igraju protiv Mađarske za dva dana, dok Nemci igraju sa Slovenijom u utorak.

BONUS VIDEO: Bojan Popović u „Driblingu“ o pobedi Srbije protiv Čeha

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar