Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Vratio se kao najveće pojačanje, "pretekli" su ga usred sezone Vildoza i Kampaco, ali mu se ostvarila želja da opet brani boje voljenog kluba.

Nemanja Nedović je sumirao godinu za nama i najavio najviše ambicije u 2023, a otkrio je i sve o radu sa Duškom Ivanovićem i razbio mit o spartanskim treninzima.

Povreda je konačno prošlost i reprezentativni bek može da uživa kod kuće, što dugo nije mogao.

„Mislim da Crvena zvezda nije mogla da ima bolju sezonu od prošle, osvojena je tripla kruna i nastavljena dominacija u regionu. Navijači mogu da budu zadovoljni. Od kako sam ja opet tu, isto mislim da ne može bolje. Moramo da budemo realni, početak sezone nije bio sjajan i to je očigledno. Desila se ta utakmica protiv Zadra, bez obzira na sve nije smela da se izgubi. To je na neki način bila prekretnica da kliknemo i sada je samo na nama da tako i nastavimo“, kaže Nedović u prazničnom intervjuu za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Onda taj poraz i nije bio loš za vas, ako ste zbog njega „kliknuli“?

„Mislim da bi se problemi samo gurnuli pod tepih da smo pobedili tada, na neki način je bio dobar poraz. Ne želim da umanjim ni na koji način rad trenera Vlade Jovanovića, on je zaista dobar i mlad trener koji je dobio nezahvalan posao, nije lako za mladog trenera da iznese teret i pritisak koji nosi Crvena zvezda. Siguran sam da će naći način da se izbori sa svim tim i izdigne kao što se i Dušan Alimpijević izdigao“.

Da li se sećate kada se sve posložilo po dolasku novog trenera Duška Ivanovića?

„Doneo je autoritet koji je potreban u profesionalnom sportu, poštovanje koje zaslužuje zbog svih svojih uspeha i imena. Svima nama je na neki način ulio samopouzdanje i veru da možemo da pobeđujemo, odnosno taj pobednički mentalitet što je meni kao igraču najbitnije što je za kratko vreme uradio u Crvenoj zvezdi. Pričam u svoje ime, ali i u ime cele ekipe. Osećam se kao igrač koji ima pobednički mentalitet, nikada ne stajemo bez obzira na rezultat. Dok sudija ne svira kraj, mi ne odustajemo. To je ključ serije pobeda koju smo imali“.

Luka Vildoza, Duško Ivanović i Nemanja Nedović Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Delujete kao da uvek možete da preokrenete rezultat?

„Tako se i osećamo, zaista. Ono što nas krasi je da uopšte ne obraćamo pažnju na rezultat, verujemo u to što radimo i da ako nastavimo da poštujemo plan utakmice da ćemo se vratiti, čak i želimo da dođemo do neizvesne završnice. Imamo samopouzdanje i kvalitet i verujemo da možemo da dobijemo sve“.

Je l’ mit ili istina da se kod Duška Ivanovića trenira više nego kod drugih trenera?

„Trenira se jako, tu nema šta, ali ništa van pameti. Kod Đoana Plaze sam trenirao, možda ne jače, ali duplo više, jer su treninzi bili duži. Manje utakmica je bilo, bilo je više prostora za treninge. Sada nema toliko vremena, ali smo kao ekipa svesni da ako dođemo u halu svaki dan i ‘iscepamo’ se sat i po, dva, da će to nama biti u korist, a ne nekom drugom. Zato i nema potrebe uopšte da se Duško dere na nas ili da diže ton. Zaista smo dobri i pametni momci pre svega, i za sada je saradnja zaista dobra“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Da li vam je trojka za pobedu protiv Partizana obeležila sportsku 2022?

„Pa jeste, sigurno da je bio lep trenutak za mene. Bitna pobeda, mislim da je u tom trenutku bila sedma vezana, ali baš zbog tog paklenog ritma nije bilo vremena za slavlje, dva dana posle već smo imali sledeću utakmicu. Jako je bitno da se brzo zaboravlja i loše i dobro“.

Pričali smo stalno o fudbalu sa Vildozom i Kampacom, vidim koliko to njima znači i njihovom narodu, i baš mi je drago što su uspeli da osvoje Mundijal. Radujem se nastavku Serije A, Juventus mi je i dalje favorit za titulu, samo i da Dušan Vlahović bude zdrav

Nedović o tituli Argentine i Juventusu za koji navija

Posle dosta vremena ste kod kuće za praznike?

„Mislim da svako najviše praznike voli da provodi kod kuće. Oduvek sam imao želju da opet igram za Zvezdu i to se desilo sada kada sam u najboljim košarkaškim godinama, uživam sa porodicom i prijateljima. Uvek sam zavideo igračima koji su kod kuće i igraju za dobru ekipu i imaju dobre rezultate. Iz Valensije idemo pravo u Skoplje, igramo sa MZT-om 8. januara, tako da ćemo verovatno provesti Božić u Makedoniji. Navikli smo“.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda sa Vildozom, Kampacom i vama deluje kao ekipa ne samo za top 8, već za Fajnal-for?

„Ako smo glupa ekipa i glupi momci, onda ćemo to shvatiti kao pritisak. Mislim da je jako bitno da idemo korak po korak. Ceo fokus mora da bude na prvoj sledećoj utakmici“.

Želje za 2023. godinu?

„Zdravlje pre svega, za sve. Prvo zdravlje, a za sve ostalo ćemo se pobrinuti“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Starsport

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

BONUS VIDEO Trojka Nedovića za pobedu u prvom evroligaškom večitom derbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar