Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Branko Lazić ima ukupno 20 pehara i Zvezdina je legenda, ma šta ko mislio, a kaže kako je spreman i u 2023. da ponovi sve uspehe iz godine koju smo tek ispratili.

Rekorder je Crvene zvezde po broju trofeja i odigranih utakmica, sedam puta je osvajao titulu prvaka Srbije, po šest puta ABA ligu i Kup Radivoja Koraća, ima i trofej ABA Superkupa.

Granice je postavio tako visoko da će ih teško bilo koji igrač dostići na Malom Kalemegdanu, a prošlog leta je produžio vernost do 2024. godine.

Branko Lazić je za navijače Zvezde je profesionalni podizač pehara. Za saigrače kapiten, lider, neko ko je uvek tu i ko je navikao na trofeje.

PROČITAJTE JOŠ

Za Nova.rs u prazničnom intervjuu otkriva šta je to ključno novi trener Duško Ivanović uradio da ih pokrene, kakvi su treninzi, šta misli o najskupljim pojačanjima, kao i želje za 2023.

„Uspeli smo da ostvarimo ciljeve i da osvojimo ponovo triplu krunu u 2022. godini. Možemo da budemo zadovoljni tom sezonom iako je krenula prilično turbulentno, sve do januara, februara nismo imali kompletan tim zbog povreda i bolesti i nismo svi zajedno trenirali. Nismo mogli zato ni da vidimo domete te ekipe. Na kraju smo uspeli da pokrijemo jedni druge, da iznesemo sve do kraja i ostvarimo željene rezultate“, kaže Lazić za naš portal.

Najteži i najlepši trenutak u 2022?

„Najlepši su trofeji, da. Najteži… Iskreno, kraj igračke karijere mog prijatelja Marka Simonovića, i posle momenat kada je došlo do smene trenera pa je i on (kao pomoćnik, prim.aut) morao da se povuče sa tog mesta. Neka budu ta dva momenta oni koji nisu bili lepi u 2022“.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Fakundo Kampaco, Luka Vildoza, sve su to zvučna pojačanja o kojima se priča…?

„Ne ljutim se, haha“.

Zato ste sada kandidati ne samo za top 8, već i za Fajnal for Evrolige?

„Sve je to nekako normalno kad dođu velika imena u neku ekipu. Jednostavno, svi sad očekuju da će rezultati sami po sebi doći. Bili smo svedoci i prethodnih godina da su neke ekipe imale mnogo zvučnija imena, i da su im predviđali mnogo veće rezultate i da ništa nisu uradile. Jedino merilo je teren i kraj sezone, tada ćemo videti. Naravno da mi je drago da su njih dvojica tu i video sam da je Roko Leni Ukić rekao neka dođe i šest Vildoza i Kampaca, jer svi žele da igraju sa najboljima i u potpunosti sam saglasan s njim. Mislim da je ovo jako dobro kako za srpsku, tako i za regionalnu košarku“.

Dugo ste tu, prošla su velika inostrana imena, deluje da veća nisu bila?

„Sigurno da je i to poziv isto tako velikim, možda i većim imenima da dođu. Otvorili smo ta neka vrata i iskreno se nadam da će i u budućnosti dolaziti, ali bih opet više voleo i da domaći veliki igrači takođe budu tu. U Zvezdi su bili i nastavili smo tako, neka ih bude i u drugim klubovima“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Šta se desilo po dolasku Duška Ivanovića na klupu, kako vas je pokrenuo?

„Vlada Jovanović imao je težak raspored prvih nekoliko kola, desilo se što se desilo, dali smo sve od sebe na svakoj utakmici… Treniramo za pobede, ali nismo uspeli, imali smo i povrede, Nedović tad nije ni igrao, Vildoza je tek bio došao… Bili smo bez glavnih igrača i dosta stvari je uticalo na te rezultate. Dolaskom novog trenera poklopilo se šta treba i svaki trener donese nešto svoje novo. Mislim da smo brzo sve savladali što pokazuju i rezultati“.

Da li se kod Ivanovića trenira po pet sati i radi više nego kod drugih trenera?

„Čuo sam razne priče, prvih nekoliko treninga jesmo trenirali duže, nismo po šest, sedam sati, neka bude i da smo pet, ali nismo. Jesmo radili nešto duže tih nekoliko uvodnih treninga, opravdano, jer čovek treba upozna ekipu i vidi na čemu je. Ostalo je bilo ništa neuobičajeno“.

Delujete kao da možete da pobedite i kada ste u „debelom“ minusu, ne paničite i ne padate?

„To je ključno, ubedio nas je da u svakom trenutku verujemo, kako god se utakmica odvijala, da možemo svakoga da pobedimo, i pre utakmice tako da razmišljamo. Vidi se i po rezultatima da smo to brzo prihvatili“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Kako vas je ubedio u to?

„Jednostavno, tim njegovim stavom, načinom govora i govorom tela ulio nam je samopouzdanje i poverenje. I mi to onda prenosimo na teren“.

Godinama ste kod kuće, koliko uopšte provodite praznične dane sa porodicom?

„Posao je takav da za nas nema ni vikenda, ni Nove godine, ni Božića… Radimo sve to vreme svih godina, za Badnje veče igramo utakmicu, za Božić putujemo, za svoju slavu se vraćamo nazad… Navikli smo i mi, i ćerke, kako su starije sve više razumeju. Ceo decembar smo bili tu, imali smo samo dva putovanja i onda smo se trudili da što više vremena provedemo zajedno“.

Je l’ dolaze na utakmice?

„Uglavnom su utakmice u to neko vreme kada se one već spremaju za spavanje, bile su sad kada smo igrali u 14.30 protiv Borca, mogu da dođu kad su tako u nekom OK terminu za njih“.

Kakve želje imate za 2023. godinu?

„Kao i svake godine, želim prvo zdravlje svojoj porodici, najbližima i sebi, tako i vama svima. Zdravlje je najvažnije, a onda da budemo srećni, zadovoljni, ispunjeni i okruženi onima koje volimo, i da osvojimo ponovo sve“.

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

*

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

*

BONUS VIDEO Trojka Nedovića za pobedu u prvom evroligaškom večitom derbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar