Nemanja Nedović
Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Nemanja Nedović govorio je o problemima u tekućoj sezoni, povredama, životu u Atini, ali i o odluci da ovog leta promeni sredinu.

Bio je gost u Evroliginoj emisiji „Četvrtina“ koju od ove sezone vodi Kajl Hajns, centar Milana.

PROČITAJTE JOŠ

Nedović ove godine igra fenomenalno, pa je stigao i do rekorda karijere (39 poena protiv Makabija) i time još jednom potvrdio da je jedan od najboljih igrača Starog kontinenta.

„Poslušao sam sebe. Od samog početka, prvog kontakta sa klubom i kada mi je agent prenosio informacije, imao sam dobar osećaj. Na neki način sam već osećao povezanost sa timom. Posle razgovora sa trenerom i ljudima iz kluba, taj osećaj je postao još snažniji. Prvi put sam slušao isključivo sebe i vodio se osećajem koji sam imao. Sam sam doneo odluku i zasad je sve kako treba, mislim da sam doneo pravi izbor, imam idealnu priliku da se ponovo dokažem i vratim na nivo na kojem sam bio pre dve-tri godine“.

Propustio je nekoliko mečeva zbog povrede, ali se očekuje da uskoro ponovo zaigra.

„Povredio sam se pred utakmicu sa Olimpijakosom, što je bila velika šteta za mene. Radovao sam se derbiju i bio pomalo razočaran što ne mogu da igrač, ali oporavak dobro teče. U početku smo mislili da je u pitanju blaže istegnuće lista, ali se ispostavilo da je povreda nešto teže prirode, tako da se i dalje oporavljam i nadam se da ću biti u mogućnosti da pomognem saigračima u narednih par utakmica“.

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Objasnio je i kako se oseća kada igra pod svodovima dvorane tima koji je šest puta bio prvak Evrope.

„Sigurno da se oseća pritisak. Svaki dan kada uđem u dvoranu za trening, vidim te banere i podsetim se veličine ovog kluba, čak i kada je tim na nekom novom početku i dalje se oseća veličina, sjajna podrška. Grci su jako strastveni kada je košarka u pitanju, pa čak i kada ne mogu da dođu u dvoranu i podrže nas, ljudi vas zaustavljaju na ulici i pokazuju vam koliko vas cene i podržavaju. Velika je čast i da, oseća se pritisak, ali pozitivan, koji je neophodan kako bismo se takmičili na najvišem nivou, sa najboljim timovima“.

Panatinaikos je takmičarsku sezonu započeo sa Jorgosom Vovorasom, ali je, nakon slabijih rezultata, umesto njega stigao Odad Kataš. Nedović se izdvojio kao lider, a posebno dobru saradnju ima sa Jorgosom Papajanisom.

„Trebalo nam je vremena, recimo dva, tri meseca, da se bolje upoznamo. Menjanje timova i gradova nije uvek jednostavno, pa nam je bilo potrebno par meseci, ali mislim da smo sada u dobroj formi. Promenili smo i trenera i za tim je uvek izazov da se adaptira na novi stil igre i promenu na klupi, ali svi rade zajedno, imaju iste ciljeve i u poslednje vreme smo zaista dobri. Što se tiče moje saradnje sa Papom, čoveče, prilično je lako kada imaš tako velikog momka u reketu. Ukoliko postavi dobar blok, neko od nas dvojice će biti otvoren i ako me recimo čuvaju dvojica, mogu samo da bacim loptu uvis i znam da će je uhvatiti.“

Nedović je istakao da mu je pauza zbog pandemije koronavirusa pomogla da se bolje spremi za nastavak sezone i da bi to mogao da bude ključ zbog čega je bio znatno manje povređen nego prethodnih sezona.

„Od prvog dana sam imao drugačiji mentalitet. Čim sam stigao u Panatinaikos postavio sam standard na treninzima. Želim da dokažem da pripadam samom vrhu i grupi najboljih bekova lige. Definitivno sam imao motiv više. Situacija sa virusom korona nas je sve jako pogodila, ali mi je na neki način i pomogla jer sam zbog prevremenog okončanja sezone imao više vremena da se pripremim za narednu. Imao sam više vremena da se posvetim svom telu. Prosto ne mogu da se setim kada sam imao ovoliko slobodnog vremena, da mogu zaista da se fokusiram na oporavak i fizičku spremu i to mi je zaista pomoglo na početku nove sezone.“

Bilo je mnogo transfera prethodnog leta, ali je Nedović posebno podvukao povratak Pau Gasola u evropsku košarku, povratak u Barselonu.

„Milano je napravio sjajan posao, doveo nekoliko vrhunskih igrača, ali ako bih morao da odaberem jedno pojačanje, to je svakako poslednje Barselonino, Pau Gasol. Baš sam se iznenadio, konstantno sam na Tviteru tražio nove informacije o njegovom povratku. Oni su već imali ekipu prepunu odličnih igrača i velika je stvar to što su dodali zvezdu, legendu, budućeg člana Kuće slavnih, kako god želite da ga nazovete i to je dobra stvar i za ligu. Jedva čekam da zaigram protiv njega i nadam se da ću pružiti dobru partiju“, završio je Nedović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar