Foto: Starsport

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović je rekao da postoje i plaćeni udari na igrače tog kluba.

PROČITAJTE JOŠ

On je govorio na konferenciji za medije na kojoj je objavljeno da je okončana saradanja sa trenerom Draganom Šakotom.

Zvezda bi za koji dan trebalo da dobije novog trenera – Sašu Obradovića.

„Nije lako igrati Evroligu i ABA ligu, naročito ako se očekivanja prepumpaju u javnosti, i to u dobrom delu smišljeno, što smo imali ove godine. Na početku sezone, kao i ove 2019/20. rekli smo da je ključni cilj osvajanje ABA, a što je moguće bolji rezultat u Evroligi“, rekao je Čović.

On je naveo da je napravljeno dobrih 11 pobeda i da je cilj da ih što više ima.

„Čestitam Partizanu plasman u Evrokup“

Čović je govorio i o narednoj sezoni.

„Zvezda će igrati Evroligu, čestitam i Partizanu, Budućnosti, Cedevita Olimpiji, verujem i Mornaru, plasman u Evrokup, i želim im što je moguće bolje rezultate. Nema prostora za seirenje, ne može da osvojite nešto što niste osvojili, ako je nešto otkazano iz opravdanih razloga. Zdravlje i životi su na prvom mestu“, istakao je Čović.

„Ekipa prilazi ‘toplog zeca’ ako izgubi u Evroligi, kod kuće, od Barselone na primer. To je sve bilo smišljeno, kao i udar, delimično plaćen, da se napadnu pojedini igrači, i to sve imamo evidentirano, ali neću posebno dalje da pričam o tome. Ono što postavimo kao cilj, to je u realnim okvirima. I mi bismo voleli da osvojimo Evroligu… Imamo bazu i trudimo se da tu bazu igrača stalno osvežavamo, promovisali smo nekolicinu mladih igrača, imamo i primer Popovića jer ne pravimo problem da odu u školovanje u SAD. Bilo je tako i sa Ristićem, sada sa Popovićem, neophodno je kada dođu prvu godinu provedu u klubu koji nema očekivanja sada i odmah, kao što je to u Zvezdi“, naveo je Čović.

Prvi čovek Crvene zvezde zatim je dodao:

„Znate dobro ko je dao pare za kampanje, i podrivanje i rušenje Zvezdinog sistema i nije se dogodilo ono što je planirano. I da vam kažem, dok ne odlučim da odem u košarkašku penziju, neće se ni dogoditi“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram